Domovská stránka > J > Jaká Je Průměrná Mzda V České Republice?

Jaká je průměrná mzda v České republice?

Medián mezd (34 360 Kč) vzrostl proti stejnému období předchozího roku o 4,9 %, u mužů dosáhl 36 792 Kč, u žen byl 31 720 Kč. Osmdesát procent zaměstnanců pobíralo mzdu mezi 17 221 Kč a 65 753 Kč. V roce 2021 dosáhla průměrná mzda 37 839 Kč, v meziročním srovnání činil přírůstek 2 177 Kč (6,1 %).

Přečtěte si více

Související článek

Jaká jsou v Office 365 sdílená cloudová úložiště?

V aplikaci Microsoft365 můžete snadno ukládat osobní a sdílené pracovní soubory, pracovat s nimi a přistupovat k nim ze všech zařízení. Úpravy v režimu offline se automaticky nahrají při dalším připojení.

Můžete se také zeptat, jaká je průměrná mzda dosažená v národním hospodářství Čr?

čtvrtletí 2020 činila průměrná hrubá měsíční nominální mzda*) (dále jen „průměrná mzda") na přepočtené počty zaměstnanců v národním hospodářství celkem 38 525 Kč, což je o 2 363 Kč (6,5 %) více než ve stejném období roku 2019. Spotřebitelské ceny se zvýšily za uvedené období o 2,6 %, reálně tak mzda vzrostla o 3,8 %.
Navíc, jak zjistit plat?
Platy podle profesí

Další možností, jak zjistit výši platu na konkrétních pozicích, jsou stránky Informačního systému o průměrném výdělku. Na tomto webu vycházejí údaje o platech v jednotlivých oborech jednak čtvrtletně, jednak za celý rok.

Pokud jde o toto, jaká práce má nejvyšší plat?

Krizový manažer

Práce krizového manažera patří mezi skutečně nejlépe placené profese v České republice. Jeho výplata činí 200 000 Kč za měsíc, avšak částka může být dvojnásobně až trojnásobně vyšší.
Kdo má nejvyssi plat?
Nejlépe placený je IT architekt, ale obecně jde o slušné peníze vynášející oblast. Další profese ze stejného průmyslu mohou rovněž dosáhnout platu nad 100 tisíc korun měsíčně. Jde o Cloud specialistu (108 tisíc), DevOps specialistu (113 tisíc), IT projektového manažera (102 tisíc), iOS programátora (107 tisíc) a další.

Související článek

Jaká je nejnovější verze protokolů IP?

Internetový protokol verze 6 je nová sada standardních protokolů pro síťovou vrstvu internetu. Mnoho problémů současné verze sady internetových protokolů lze vyřešit pomocí protokolu IPv6.

Kdo bere nejvetsi plat?

Nejvíce vydělávají generální ředitelé, jejichž průměrná měsíční mzda přesahuje i 160 000 korun. Také platy ostatních ředitelských pozic přesahují 100 000. Na nejlépe placená ostatní místa jsou zařazení třeba IT architekti, piloti nebo advokáti.
Co je dobrý plat?
Nejlépe vydělávají generální ředitelé s měsíční průměrnou mzdou přesahující 160 tisíc Kč. Z nemanažerských pozic jsou mezi nejlépe placenými pozicemi IT nebo advokáti. Průměrná mzda v ČR loni ve třetím čtvrtletí podle Českého statistického úřadu meziročně vzrostla o 5,1 procenta na 35 402 korun.

Jak si říct o výši platu?

Předem musíte mít rozmyšlena tři čísla:
  1. optimální částku, za kterou byste rádi pracovali a nad kterou už nebudete moc smlouvat.
  2. minimální částku, za kterou jste vůbec ochotni pracovat.
  3. otevírací nabídku, tedy číslo, které řeknete, až budete tázáni na plat.
Jak se zeptat na výši platu?
Mějte zcela konkrétní představu podloženou daty

Většina lidí, když se jich zeptá personalista, jakou chtějí mzdu, řekne něco v mezích, ve kterých se pohybovali doposud, plus něco navíc. Ale nikde není psáno, že to tak musí být. Změnou práce si můžete polepšit nejen o pět či deset procent, ale i o podstatně víc.

Kolik bude minimální mzda 2022?

V roce 2021 byla minimální mzda ve výši 15 200 Kč, ta se od ledna 2022 zvýšila na 16 200 Kč, tedy o 1 000 Kč. Minimální hodinová mzda v roce 2022 se také změnila, a to na 96,40 Kč. Do této částky se nezahrnuje mzda či plat za práci přesčas, příplatek za práci ve svátek či o víkendu nebo za noční práci.

By Alonzo Sarao

Similar articles

Kolik si vydělá inženýr? :: Kolik je průměrná mzda v Praze?
Užitečné odkazy