Domovská stránka > J > Jak Se Počítá Platový Stupeň?

Jak se počítá platový stupeň?

Započtení praxe pro rozhodnutí o platovém stupni

Zaměstnavatel přiřadí zaměstnanci platový stupeň podle celkové doby praxe: Do doby praxe se plně započítává dosavadní praxe v oboru, základní (náhradní) vojenská služba a civilní služba. Praxe v jiném oboru se započte nejvýš do 2/3 odpracované doby.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se počítá v Excelu?

Pokud chcete do vzorce zadat funkci, musíte vybrat prázdnou buňku. Pokud chcete vypočítat celkové tržby, zadejte levou závorku a stiskněte enter.

A kolik je 5 platová třída?

Platové tabulky 2022 - Základní platová tabulka - tabulka č. 1
Platový stupeňPraxePlatová třída
4do 6 let14 040
5do 9 let14 510
6do 12 let14 990
7do 15 let15 510
Pokud jde o toto, kdo je v 16 platové tride?
Naopak pro nejvyšší, 16. platovou třídu (vrchní ministerský rada, vrchní vládní rada) musí mít zaměstnanec magisterské vzdělání. Nejvyšší plat, který lze jako státní zaměstnanec získat je 60 500 Kč[2]. Definice platových tříd jsou v příloze.

Když to vezmeme v úvahu, jak se určuje výše platu státních zaměstnanců?

Platy ve veřejné správě jsou určovány na základě platových tabulek pro státní zaměstnance. V platové tabulce lze na základě platové třídy a platové stupně zjistit na jaký základní plat byste měli jako státní zaměstnanec nárok.
Kdo spadá pod státní zaměstnance?
Mezi státní zaměstnance patří nejen úředníci, soudci, státní zástupci, policisté, hasiči, vojáci, příslušníci vězeňské služby, ale též například učitelé.

Související článek

Jak se počítá elektrický proud?

Jednotkou elektrického proudu je ampér. Celkový počet částic, které projdou průřezem vodiče, se nazývá Q. Mezi prvním a posledním bodem je rozdíl potenciálů.

Lidé se také ptají, kdo patří mezi státní zaměstnance?

Státním zaměstnancem je podle zákona o státní službě fyzická osoba, která byla přijata do služebního poměru a zařazena na služební místo nebo jmenována na služební místo představeného k výkonu některé z činností uvedených v § 5 zákona o státní službě.
Jaký je plat státního zástupce?
Plat
okresního státního zastupitelstvíkrajského státního zastupitelství
1,391,56od počátku 21. roku
1,431,59od počátku 24. roku
1,461,64od počátku 27. roku
1,511,67od počátku 30. roku.

A další otázka, kolik berou státní úředníci?

"Na všech ministerstvech je však průměrný plat vyšší než na některých úřadech ústřední státní správy, jako je Český statistický úřad, kde průměrná hrubá mzda dosahuje 39 tisíc korun, nebo neústřední státní správy, jako je Český úřad zeměměřický a katastrální, kde je průměrná hrubá mzda 34 tisíc," píše se ve studii.
Kdo jsou státní úředníci?
Státní úředník úžeji je osoba, která pracuje pro veřejnou správu. Pracovištěm úředníka je státní úřad. Takový úředník je ve služebním poměru a pobírá plat.

Kdo je státní úředník?

státní úředníky, tedy zaměstnance služebních úřadů ve služebním či pracovním poměru, v širším pojetí o přímé zaměstnance veřejného sektoru (školství, zdravotnictví, bezpečnostní a ozbrojené složky státu, soudy) a ve volném pojetí o všechny osoby, které jsou přímo či nepřímo placené z veřejných rozpočtů.

By Donia Porte

Similar articles

Která je největší buňka v lidském těle? :: Jak jsou placeni ucitele?
Užitečné odkazy