Domovská stránka > C > Co Je Typické Pro Muzikál?

Co je typické pro muzikál?

O muzikálových hercích platí, že musí být dobří činoherci, zpěváci i tanečníci zároveň. Muzikál může být celozpívaný, nebo se v něm střídají zpěv a mluvené slovo. Stejně tak může být muzikál celotančený (vznikla i představení, jež se více blíží baletu) nebo v něm nemusí být balet obsažen vůbec.

Přečtěte si více

Související článek

Co je typické pro vektorovou grafiku?

Na rozdíl od bitmapové grafiky, kde se obrázek skládá z jednotlivých bodů, vektorová grafika používá k popisu obrázků přesně definované geometrické tvary, jako jsou body, čáry, mnohoúhelníky a zejména křivky, které lze použít k popisu libovolného tvaru.

Co je to dodekafonie?

Dodekafonie (z řeckého dodeka/dvanáct a fonie/znění – používá se též označení dvanáctitónová hudba) je technika skladby a druh hudby, vytvořený na počátku dvacátého století rakouským skladatelem Arnoldem Schönbergem.
Někdo se také může ptát, co to je symfonie?
Symfonie je v klasické hudbě cyklická hudební forma sonátového typu, komponovaná pro větší až velké nástrojové obsazení (zpravidla symfonický orchestr). Sestává obvykle z několika odlišných částí.

Někdo se také může ptát, jak napsat libreto?

Formální podobu libreta lze doporučit takto: Libreto bude mít úvodní část charakterizující základní parametry výstavy a většinou se převezmou údaje zpracované k námětu (leckdy se jako úvod libreta přebírá s menšími úpravami celý námět). Potom následuje vlastní popis výstavy.
Někdo se také může ptát, kdo napsal libreto?
Autoru libreta se říká libretista. Našimi významnými libretisty byli Karel Sabina – napsal např. libreto k Prodané nevěstě Bedřicha Smetany a Jaroslav Kvapil – ten napsal libreto např. k opeře Rusalka Antonína Dvořáka.

Když to vezmeme v úvahu, jak zpívat operu?

Základem obou stylů je stejně kvalitní dechová opora a uvolněný krk. Rozdíl oproti zpěvu v populární hudbě je hlavně v barvě, kdy v opeře využíváme více rezonancí a tmavší barvu. Velmi zjednodušeně se dá říct, že v opeře se více otevírá krk a pusa, ale je to opravdu velké zjednodušení.
Kdy ohluchl Smetana?
V červenci 1874 jeden z katarů přešel ve sluchové halucinace, hučení a zaléhání zejména v pravém uchu a ztrátu rovnováhy. Smetana nastoupil léčbu u pražského profesora Emanuela Zaufala, postupně však ztrácel sluch nejprve v pravém uchu a poté plně ohluchl na levé ucho.

A co to je recitative?

Recitativ či italsky recitativo je styl zpěvu, používaný především v operách, oratoriích a kantátách, při němž pěvec napodobuje rytmus běžné řeči. Rozlišují se různé typy recitativu, například recitativo secco („suchý") doprovázený pouze continuem nebo recitativo accompagnato („doprovázený") s doprovodem orchestru.
A další otázka, co to je dramaturg?
Dramaturg je tvůrčí pracovník zabývající se přípravnou uměleckou činností zvanou dramaturgie (zdroj Wikipedie).

Navíc, co to je tragikomedie?

Tragikomedie je drama vážné tematiky s veselými prvky, případně vyústění závažného příběhu ve šťastný konec. Slovo vzniklo složením názvů dvou základních druhů divadelního dramatu: tragédie a komedie.

By Baillie Kellaway

Kolik bere učitel na základní škole? :: Jak se jmenuje prvni opera?
Užitečné odkazy