Domovská stránka > C > Co To Znamená Být Online?

Co to znamená být online?

Termíny on-line a off-line (též online a offline – v češtině je na rozdíl od angličtiny častější forma se spojovníkem) označují v oblasti počítačových technologií a telekomunikací stav připojení k síti, zpravidla k internetu. „On-line“ indikuje stav připojení, resp.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Kdy se poprvé objevily WWW stránky?

srpen 1989) Tim Berners-Lee dnes vede World Wide Web Consortium (které sám založil), jehož členové společně s veřejností vyvíjejí webové standardy.
Kdo vymyslel slovo internet?
Za otce zakladatele je možné označit tři vědce: Vintona Cerfa, Roberta Khana a Tima Berners-Lee. Na počátku 70. let navrhl americký počítačový vědec Vinton Cerf navrhl v rámci programu výzkumného centra amerického ministerstva obrany DARPA architekturu sítě nazvané ARPANET.

Kde se nachází Internet?

Možná se někomu vkrádá otázka, kde je to „hlavní" centrum připojení k Internetu, odkud se pak vše šíří dál? Z výše popsaného ale vyplývá, že takové centrum neexistuje. Infrastruktura Internetu je decentralizovaná, což s sebou nese především výhodu v tom, že Internet jako takový je velmi obtížné vyřadit z provozu.
Navíc, jak funguje www?
WWW umožňuje přenos hypertextových souborů=webových stránek. Funguje na principu klient/server. To znamená: dokumenty jsou uloženy na serverech, ostatní počítače (třeba ten váš) posílají serverům požadavky na dokumenty=stránky, a servery jim vyžádané stránky posílají zpět.

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

A co znamená online na messengeru?

Když je aktivní stav zapnutý: Vaši přátelé a kontakty uvidí vedle vašeho profilového obrázku a na dalších místech na Facebooku a Messengeru nebo čas poslední aktivity. Uvidíte, že jsou vaši přátelé a kontakty aktivní nebo byli aktivní nedávno.
Jak se zneviditelnit na Messengeru?
V liště chatu klikněte na ikonu ozubeného kolečka, vyberte možnost Vypnout/Zapnout aktivní stav a zvolte si mezi nabízenými možnostmi (Vypnout aktivní stav pro všechny kontakty/pro všechny, kromě.../pro určité kontakty).

Můžete se také zeptat, proč jsem pořád online na facebooku?

Re: Facebook - pořád online

V aplikaci Messenger se přepni jako Neaktivní. Je to na třetí záložce nahoře (ta co vypadá jako seznam), a tam je na výběr Messenger a Aktivní. Když klikneš na Aktivní, je tam vypínač. Tam se to vypne.
Někdo se také může ptát, jak vypadala první webová stránka na světě?
Na adrese http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html spustili stránku o WWW. Na této adrese už ji nenajdete. Naštěstí nám ale CERN zachoval alespoň kopii této stránky z roku 1992, kterou najdete na webu W3C. Dočteme se zde o historii internetu, jeho cílech a o tom, co je třeba ještě dopilovat.

Ve kterém státě byla navržena technologie WWW?

V roce 1991 byly nasazeny stránky "www" v evropské laboratoři CERN, o rok později byl na ně připojen Bílý dům a vládní instituce. Slavnostně se 13. února 1992 v pražských Dejvicích na ČVUT připojilo i Československo. Se vznikem počítačů krátce po roce 1945 se brzy objevily i první počítačové sítě.

By Solenne Bigg

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Jak si zařídit ISIC online?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
Co znamená znak &? :: Jaké jsou individuální sporty?
Užitečné odkazy