Domovská stránka > K > Kolik Elektřiny Spotřebuje Počítač Za Hodinu?

Kolik elektřiny spotřebuje počítač za hodinu?

Například pokud má váš počítač spotřebu 100 Wh (což je 0,1 kWh) za hodinu jeho provozu zaplatíte: 100 × 0,004207 = 0,4207 Kč.

Přečtěte si více

Související článek

Kolik stojí Win 11?

Existují dvě různé verze nového operačního systému. Běžní uživatelé mohou používat verzi Windows 11 Home. Varianta pro firemní segment se nazývá Windows 11 Pro.

Kolik elektřiny spotřebuje herní počítač?

Pro typické herní počítače se spotřebou kolem 300 až 400 W je tak ideální například kvalitní 750W zdroj. Mezi další tipy patří jistě kvalitní chlazení nebo omezení počtu snímku za sekundu na frekvenci monitoru (třeba 60 fps), i když váš počítač zvládne více.
Jakou spotřebu má monitor?
K naměřeným hodnotám je navíc nutné přičíst spotřebu monitoru. Ta se v případě velkých CRT obrazovek pohybuje nad 100 W. Lépe jsou na tom tenké LCD panely, spotřebují přibližně 25 W, starší LCD panely si ale klidně vezmou 40 W až 50 W. V součtu tedy typická sestava s monitorem spotřebuje minimálně 75 W.

Když to vezmeme v úvahu, jak zjistit spotřebu energie počítače?

Až informace doplníte, dozvíte se, jakou spotřebu váš počítač s největší pravděpodobností má. Na stránkách http://jdem.cz/br6293 si po doplnění toho, kolik hodin počítač provozujete, můžete snadno vypočítat, kolik vás jeho provoz stojí za den, měsíc nebo rok.
Můžete se také zeptat, kolik stojí provoz herního počítače?
Za osm hodin práce tak spotřebuje elektřinu za cca 1 korunu. Pro srovnání, průměrný počítač určený pro běžnou kancelářskou práci spotřebuje za hodinu cca 0,150 kWh elektřiny. Za osm hodin práce, tak odebere ze sítě elektřinu za 5,4 korun.

Související článek

Kolik GB má Windows 11?

K dispozici jsou 4 gigabajty.

Kolik stojí 1 kW h?

Přesnou cenu zjistíte z nabídky dodavatele elektřiny, resp. srovnáním cen elektřiny kalkulačkou. Průměrná cena elektřiny pro domácnosti je v současné době zhruba 7,15 Kč / kWh. V roce 2021 byla průměrná cena 4,98 Kč / kWh.
Následně, kolik zere herní počítač?
Herní PC „žerou" více

Kvůli tomu však může stoupnout spotřeba v zátěži klidně i na více než 300 W. Při současných cenách elektřiny tak může vyjít provoz herní sestavy ročně klidně i o několik tisíc korun dráž. Platí to samozřejmě v případě, kdy takový stroj budeme používat každý den alespoň pět hodin.

Jaký příkon má televize?

Kdybychom sledovali jen příkon spotřebičů, asi by nás vyděsily vysoké hodnoty u rychlovarných konvic (kolem 2 000 W) nebo třeba fénu (1 000 W) v porovnání s televizory (od cca 70 do 300 W) či lednicemi (kolem 25 až 100 W).
A další otázka, jakou spotřebu má lednice?
Neúsporné lednice mají roční náklady provozu kolem 800 Kč. Roční spotřeba velkých lednic A+++ s užitným objemem okolo 250-300 litrů se pohybuje kolem 300 Kč až 500 Kč. Neúsporné lednice mají roční náklady provozu kolem 1 000 Kč.

Jak změřit spotřebu počítače?

Wattmetry za pár stovek ti změří aktuální spotřebu + ukáží, kolik to žere za nějaký čas. Pokud bys chtěl něco důmyslnějšího, dělají je "chytré" zásuvky s měřením spotřeby a tam máš větší možnosti zpracování dat. Chytřejší wattmetry to co potřebujete umí, ale nejsou to ty za 150. - ¨Kč.

By Aggappora

Similar articles

Jak si hledat práci? :: Jak rikat klukovi?
Užitečné odkazy