Domovská stránka > J > Jak Dlouho Lze Oddalovat Menstruaci?

Jak dlouho lze oddalovat menstruaci?

Gynekolog obvykle použije některý syntetický hormon. Pak platí pravidlo, že pokud žena užívá dostatečnou dávku, tak nekrvácí. Takto lze menstruaci odsunovat třeba o několik měsíců. Když se pak s hormony skončí, objeví se menstruační krvácení asi během dvou dnů.

Přečtěte si více

Související článek

Jak dlouho bude podpora iPhone 7?

Možnost stáhnout nejnovější aktualizační balíček stále nabízí pět let starý Apple iPhone 7.

Co může oddálit menstruaci?

O zpoždění mluvíme v případě, že se menstruace dostaví déle než 5 dnů po očekávaném začátku. K nejčastějším příčinám patří těhotenství, stres, nadměrná fyzická zátěž, nemoc, užívání léků, změna životního rytmu, syndrom polycystických ovarií či perimenopauza (období před menopauzou).
A jak fungují prášky na oddálení menstruace?
Jde o tablety s vysokou dávkou syntetického ženského hormonu ze skupiny progestinů. Začínají se brát nejméně 3 dny před očekávaným začátkem menstruace a berou se během celé doby, kdy si nepřejete menstruovat. Po vysazení léku se menstruace zpravidla dostaví do čtyř dnů. Krvácení lze tímto způsobem odsunout až o měsíc.

Pokud jde o toto, jak přerušit menstruaci?

Pokud nic nefunguje, nechystáte se otěhotnět a na pravidelném krvácení netrváte, je možné menstruaci zcela zastavit pomocí hormonální antikoncepce (HA). Nejjednodušší je to u pilulek – prostě vynecháte týdenní pauzu a ihned navážete dalším platíčkem. Obdobně lze postupovat v případě vaginálního kroužku.
A jak posunout menstruaci o pár dní?
Pokud žena antikoncepci neužívá, pak lze užít např. gestagennní přípravek Norethisteron v dávce 2 tablet denně. Začít s užíváním je nutné minimálně 3 dny před očekávanou menstruací a užívání po dobu žádaného odsunu menses. Po ukončení se krvácení obvykle dostaví do 2 - 4 dnů.

Související článek

Jak dlouho vydrží data?

Důležitá data jsou obvykle uložena na pevných discích. Jejich životnost se pohybuje kolem deseti let.

A jak zmenit termin menstruace?

Pokud se chráníte jinak než prostřednictvím monofázických pilulek, je potřeba dojít si na gynekologii a nechat si předepsat léky přímo pro oddálení krvácení. Začít je užívat stačí tři dny před očekávaným termínem menstruace.
Můžete se také zeptat, jak dlouho lze užívat norethisteron?
MUDr. Ivan Sucharda

Norethisteron můžete užívat libovolně dlouho; měla byste začít nejpozději 4-5 dní před termínem menses a běžné dávkování je 2x denně 1 tbl.

Jak prodloužit menstruační cyklus?

Pokud pacientka zrovna neplánuje otěhotnět, lze menstruační cyklus navrátit do normálu pomocí hormonální léčby, která většinou spočívá v podávání kombinace estrogenu a gestagenu (například v tabletkách). Pokud je příčinou polymenorey zkrácená luteální fáze, progestageny mohou pomoci menstruační cyklus prodloužit.
A další otázka, co dělat když se mi zpozdí menstruace?
Pokud se tedy menstruace zpočátku nedostaví, není nutné se ihned znepokojovat. Jestliže se pak situace bude opakovat také další měsíc, pro jistotu si udělejte těhotenský test, a vyloučíte-li graviditu i po třetí vynechané menstruaci, vyhledejte pro jistotu svého gynekologa.

Jak oddálit menstruaci bez léků?

Tři dny až týden před menstruací pijte 1 až 3× denně vodu z jednoho citronu (nebo snězte půlku citronu). Šťáva z citronu může být i oslazená cukrem nebo naředěná vodou. Pokud by se to nepovedlo a menstruaci byste dostali, i tak by měla být slabší.

By Magnusson

Similar articles

Kolik stojí prasky na Oddaleni menstruace? :: Jak funguje LCD display?
Užitečné odkazy