Domovská stránka > C > Co Je To Lan A Wan?

Co je to LAN a WAN?

Největším a nejznámějším příkladem sítě WAN je síť Internet. Sítě WAN jsou využívány pro spojení lokálních sítí (LAN) nebo dalších typů sítí, takže uživatelé z jednoho místa mohou komunikovat s uživateli a počítači na místě jiném. Spousta WAN je budována pro jednotlivé společnosti a jsou soukromé.

Přečtěte si více

Co je to WAN port?

1 modrý (WAN port – slouží pro připojení k přívodní datové zásuvce poskytovatele) a 4 žluté (pro využití v naši domácí síti – můžeme kabelově připojit jakékoliv zařízení v domácnosti). Zvolíme jeden ze žlutých. Po připojení by nám měl router přidělit IP adresu, zkontrolujeme na síťovém rozhraní počítače.
Následně, co je lan a wlan?
Zkratka pro „Wireless Local Area Network". WLAN nebo bezdrátové připojení LAN, Je síť který umožňuje zařízením se připojit a komunikovat bezdrátově. Na rozdíl od tradičního drátové LAN, ve kterém zařízení komunikují Ethernet kabely, zařízení na WLAN komunikují přes Wi-Fi.

A jaký je rozdíl mezi doménou a ip adresou?

Systém DNS umožňuje přiřadit k číselné IP adrese určité symbolické jméno, takzvané doménové jméno, které si uživatelé snadno zapamatují a často jej dokáží intuitivně napsat například do webového prohlížeče.
Navíc, co je to primární dns?
Množina autoritativních DNS serverů pro konkrétní doménu se často dělí na jeden primární a na jeden nebo více sekundárních. Primární server je hlavním nositelem informace, je to tedy místo, kde je hlavní úložiště dat a kde jeho administrátor provádí úpravy DNS.

A další otázka, proč místo ip adres používáme domény?

Uznejte sami, že to není zrovna čitelný a zapamatovatelný tvar. Aby se zlepšila čitelnost adres a orientace lidí v síti, byla zavedena přijatelnější forma tzv. doménová jména .
Co je to IP adresa?
IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka.

Když to vezmeme v úvahu, jak se zjistí ip adresa?

Najděte svou IP adresu v Windows
  1. Vyberte Start> Nastavení > Network & internet > Wi-Fi a pak vyberte Wi-Fi síť, ke které jste připojení.
  2. V části Vlastnosti vyhledejte svoji IP adresu, která je uvedená vedle položky Adresa IPv4.
Jak obejít blokování Aeronetu?
Často se používají servery Google, tedy servery s IP adresami 8.8.8.8 a 8.8.4.4 nebo OpenDNS, IP adresy 208.67.222.123 a 208.67.220.123. S výhodou lze také použít DNS servery organizace CZ. NIC, ke kterým mají uživatelé z ČR geograficky blízko a lze tedy předpokládat dobrou konektivitu.

Jak opravit DNS server?

Vyhledejte Příkazový řádek v dolní liště a spusťte jej jako správce (pravým kliknutím myši). Do něj poté napište příkaz netsh ip reset, který resetuje TCP/IP protokol, enterem potvrďte a restartujte počítač. Pokud nedojde k řešení, opakujte celý proces s příkazem netsh winsock reset.

By Raveaux Vanorsdol

Co je to Minecraft server? :: Jak navázat silný fluorocarbon?
Užitečné odkazy