Domovská stránka > J > Jak Dlouho Vydrží Oled Tv?

Jak dlouho vydrží OLED TV?

Za těchto podmínek se životnost OLED panelu pohybuje na hranici 30 000 hodin, tedy 10 let při užívání 8 hodin denně.

Přečtěte si více

Související článek

Jak dlouho bude podpora iPhone 7?

Možnost stáhnout nejnovější aktualizační balíček stále nabízí pět let starý Apple iPhone 7.

Když to vezmeme v úvahu, co je to oled televize?

OLED je zkratka anglického termínu Organic Light-Emitting Diode. V češtině se tedy jedná o diodu, která se může díky organickým materiálům s pomocí elektrického proudu rozsvítit. To znamená, že každá jedna dioda, která má velikost jednoho pixelu (obrazového bodu), produkuje své vlastní světlo.
Jak se starat o OLED televizi?
Abyste svůj OLED televizor LG správně vyčistili, nejprve odpojte napájecí kabel (nechceme zbytečně dostat ránu) a poté hadříkem z mikrovlákna jemně otřete obrazovku malými kruhovými pohyby. Je také nutné čistit jemně, tenké obrazovky by se při příliš energickém drhnutí mohly rozklepat.

Můžete se také zeptat, jaký je rozdíl mezi qled a led?

QLED TV má základ v LCD televizi podsvícené LED diodami. Rozdíl oproti „obyčejným" LEDkám ale tkví v aplikaci Quantum Dot technologie. A tak vznikl název Samsung QLED TV. QLED tedy technicky vzato není žádná revoluční technologie, ale „jen" označení inovace starých známých LCD/LED televizí.
Co QLED?
Co je to QLED? QLED je zkratka anglického termínu "quantum dot light emitting diode". Tedy diodu využívající kvantové body. To znamená, že televizory používají speciální vrstvu vysoce odolných kvantových teček, které slouží k vylepšení obrazové kvality.

Související článek

Jak dlouho vydrží data?

Důležitá data jsou obvykle uložena na pevných discích. Jejich životnost se pohybuje kolem deseti let.

Někdo se také může ptát, co je lepší nanocell nebo oled?

Televizory NanoCell jsou především levnější než televizory OLED a lze je považovat za televizory střední třídy. Kromě toho je jejich obraz jasnější a kvalita obrazu neutrpí ani při extrémních pozorovacích úhlech.
Jakou LG OLED?
Například jedna z nejlepších OLED TV na trhu – LG C8 – stojí v 55palcové variantě okolo 30 000 Kč, ale v 77palcové verzi už to je závratných 125 000 Kč.

Kdo vyrábí OLED?

Od ledna 2011 společnost Lumiotec je první na světě vyvíjející a prodávající sériově vyráběné OLED světelné panely s velkým jasem a dlouhou životností. Lumiotec je společným podnikem společností Mitsubishi Heavy Industries, ROHM, Toppan Printing a Mitsui & Co.
Co je lepší LG nebo Samsung?
Co říci závěrem? Pokud toužíte po televizi disponující chytrými funkcemi, LG i Samsung jsou výborná volba. Televize Samsung si vás získá díky skvělému obrazu, televizi LG můžeme doporučit pro jednoduché ovládání a skvělou cenu. Rozhodně si ale stojíme za tím, že LG i Samsung jsou na špičce žebříčku televizí.

Někdo se také může ptát, jak si vybrat televizi?

Na co všechno se při výběru televize zaměřit
  1. Úhlopříčka (celková velikost televize)
  2. Rozlišení (určuje ostrost obrazu)
  3. Funkce Upscaling (přepočítání obrazu z nižšího rozlišení na vyšší kvalitu)
  4. Obnovovací frekvence (má vliv na plynulost scén)
  5. Typ podsvícení (ovlivňuje jas, kontrast i třeba podání barev)

By Riorsson

Similar articles

Jak funguje QLED? :: Co to je Al fotoaparát?
Užitečné odkazy