Domovská stránka > C > Co Je Mailový Server?

Co je mailový server?

Mail transfer agent (MTA, též mail transport agent, message transfer agent, mail server nebo mail relay) je v informatice název pro program zajišťující přepravu elektronické pošty v Internetu. Přeprava e-mailů je realizována protokolem SMTP. Mezi nejznámější MTA patří Postfix, Sendmail nebo Microsoft Exchange Server.

Přečtěte si více

Související článek

Jak nastavit SMTP server Outlook?

4. Nastavení odesílacího a přijímacího serveru. K dispozici jsou informace o serveru. Pokud chcete použít stejné nastavení jako u možnosti serveru příchozí pošty, vyberte kartu Server odchozí pošty.

Když to vezmeme v úvahu, jak zjistit server emailu?

Jak zjistím nastavení svého serveru poštovní schránky Exchange
  1. Přihlaste se ke svému účtu pomocí aplikace Outlook Web App.
  2. V Outlook Web Appu vyberte na panelu nástrojů Nastavení
  3. Název serveru POP3, IMAP4 a SMTP a další nastavení, která asi budete muset zadat, najdete na stránce Nastavení protokolu POP a IMAP.
Pokud jde o toto, jak najít smtp server?
Neexistuje žádný rozumný způsob jak automaticky zjistit server SMTP. U všech aplikací pro odesílání pošty které jsem viděl se server SMTP vždy nastavoval ručně. Obecně asi není. V hodně sítích (hlavně pokud počítač dostane od DHCP název domény, do které síť patří) se dá odhadnout smtp server na "smtp" nebo "mail".

Když to vezmeme v úvahu, jak nastavit server odchozi pošty?

Jako "Server odchozí pošty (SMTP)" zadejte "smtp.seznam.cz". Dále musí být zatrženy všechny čtyři volby "Server odchozí pošty vyžaduje ověření", "Při odesílání e-mailů používat stejné uživatelské jméno a heslo", "Vyžadovat SSL pro příchozí e-maily" a "Vyžadovat SSL pro odchozí e-maily".
Následně, co je to pop a imap?
IMAP znamená Internet Mail Access Protocol – protokol pro přístup k internetové poště, jenž je modernější než POP3. Jedná se o obousměrný protokol, který kopíruje poštu ze vzdáleného serveru do Thunderbirdu, přičemž původní kopie zpráv zachovává na serveru.

Související článek

Jak najít SMTP server?

Neexistuje způsob, jak zjistit server SMTP. Ve všech aplikacích pro odesílání pošty, které jsem viděl, se server SMTP vždy nastavoval ručně. Pravděpodobně neexistuje. V mnoha sítích je možné odhadnout, že smtp server je mail.

Někdo se také může ptát, jak funguje smtp server?

Internetový protokol SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) se využívá k přenosu e-mailů mezi počítačovými programy na elektronickou poštu. Využívá přímého spojení, a tak zajišťuje doručení pošty od odesílatele k adresátovi. Ten k ní může přistoupit online nebo offline prostřednictvím protokolů POP3 nebo IMAP.
Jaké je adresa SMTP serveru pro Gmail?
Pokud e-maily odeslané prostřednictvím e-mailového klienta zůstávají v odchozí poště, vyzkoušejte následující možnosti opravy: Pokud odesíláte poštu z aplikace Apple Mail a v poli Server odchozí pošty máte zadáno „smtp.gmail.com:uživatelskéjmé[email protected]", zkuste nastavení změnit na „smtp.gmail.com".

A jak zjistit smtp heslo?

Pokud server odchozí pošty vyžaduje ověření, heslo ti ochotně sdělí poskytovatel připojení. >> doplním: pokud jsi na iol, bývá uživatelské jméno telefonní číslo s předsazenou nulou a heslo je referenční číslo (najdeš na faktuře).
Navíc, kde najdu heslo imap?
2 Answers. Dobrý den, to je heslo k vaší e-mailové schránce. Pokud jej neznáte, lze nastavit nové v zákaznické administraci v detailu webhostingu a e-mailové schránky.

Jak nastavit SMTP v mobilu?

Vyplňte následující nastavení pro odchozí poštu:
  1. Jako Server SMTP zadejte smtp.seznam.cz.
  2. Port zadejte 465 nebo 587.
  3. Typ zabezpečení zvolte SSL/TLS a zatrhněte volbu Vyžadovat přihlášení.
  4. Do pole Uživatelské jméno zadejte svou celou e-mailovou adresu.
  5. Ověřte si, zda v poli Ověření máte své platné přístupové heslo.

By Dita

Similar articles

Jaké 2 techniky se používají u antivirových programů? :: Jak overit pravost Apple?
Užitečné odkazy