Domovská stránka > N > Na Čem Závisí Ping?

Na čem závisí ping?

Latenci (reakční čas neboli zpoždění) signálu pochopitelně nejvíc ovlivňuje váš poskytovatel a provozovatel internetového připojení. Nedávejte si rozhodně do přímé úměry rychlost uploadu a downloadu s hodnotou pingu. Jistá provázanost tu je, ale cesta tudy prostě nevede.

Přečtěte si více

Související článek

Co dělat když mám velký ping?

Pokud najdete problém v zastaralém směrovači, možná se vám ho podaří vyřešit. Pokud zaznamenáte zlepšení, zkuste jiný. Často kontrolujte počítač, může to mít negativní vliv na ping.

Následně, kolik je 100 mbit?

Pokud chcete vypočítat rychlost stahování, která se objeví ve vašem počítači, pokud máte naměřenou rychlost stahování 100 Mb/s či Mbps, tak provedeme výpočet 100:8, což je 12,5 MB/s, tedy 12,5 megabajtů za sekundu.
A kolik má být jitter?
Přijatelná hodnota jitter by měla být menší než 30 ms. Ztráta paketů by neměla být vyšší než 1 %.

Následně, jak rychlý internet na hrani her?

Hraní her má o řád nižší požadavky. Připojení k internetu s rychlostí 10 Mbps bývá pro hry naprosto dostačující.
Následně, jak rychlý internet pro netflix?
Pokud se chcete dívat na Netflix v rozlišení HD, potřebujete: Předplatné Netflixu Standard nebo Premium. Rychlost připojení k internetu alespoň 5 megabitů za sekundu.

Související článek

Co dělá ping?

Program ping umožňuje ověřit funkčnost spojení mezi dvěma síťovými rozhraními v počítačové síti, která používá protokoly rodiny paketů/ip.

Jak využít rychlý internet?

Pevné kabelové připojení

Rychlé a spolehlivé, pokud se nepotřebujete pohybovat. Data jsou nejčastěji přenášena UTP kabelem Cat5e nebo Cat6. Tyto kabely jsou vhodné pro gigabitové domácí sítě. Mějte na paměti, že s délkou kabelů klesá rychlost přenosu dat a stoupá doba odezvy.
Někdo se také může ptát, jaký je rozdíl mezi megabit megabyte?
Zásadní rozdíl je ve velikosti obou zmíněných zkratek. Megabit se totiž do megabajtu vejde dohromady osmkrát. Pokud tedy potřebujete stáhnout například 100 megabajtů, tak je potřeba vydělit rychlostí megabitů celkem osmkrát a pak teprve dostaneme dobu, za jak dlouho jsme schopni soubor zpracovat.

Lidé se také ptají, jak fungují neomezena data?

Neomezené tarify fungují v EU úplně stejně jako doma, tzn. volání, SMS, MMS i data. Mimo EU dle platného Ceníku. U neomezených dat platí v EU datový limit pro neomezená data SD 30 GB, neomezená data HD 35 GB a pro neomezená data MAX pak 40 GB.
A další otázka, jak poznat dobrou rychlost internetu?
Obecně lze doporučit alespoň 5 Mbit/s pro vysoké a 25 Mbit/s pro ultravysoké rozlišení 4K. Pokud je pro vás plynulé video prioritou, rychlost připojení určitě nepodceňujte.

Na čem závisí rychlost internetu?

Rychlost internetu závisí hodně na tom, kolik si za internet jsi ochotný zaplatit. Pak na to může mít vliv různé rušení, pokud jde internet přes wifi síť. A nakonec to samozřejmě může ovlivnit i špatné nastavení modemu nebo routeru.

By Esbensen

Similar articles

Kolik je dobrá mzda? :: Kolik by měla být rychlost internetu?
Užitečné odkazy