Domovská stránka > C > Co Je To Síť Wan?

Co je to síť WAN?

Wide Area Network (WAN) (česky rozlehlá síť) je v informatice počítačová síť, která pokrývá rozlehlé geografické území (například síť, která překračuje hranice města, regionu nebo státu). Největším a nejznámějším příkladem sítě WAN je síť Internet.

Přečtěte si více

A další otázka, jaký programovací jazyk 2021?

TIOBE vydal svůj známý index oblíbenosti programovacích jazyků za leden 2021. Na prvním místě je C, druhá Java a třetí Python. Před rokem byla Java první a C druhé. Zároveň největší růst za rok zaznamenal Python a stal se jazykem roku 2020.
Co jsou Programovaci jazyky?
Programovací jazyk je komunikačním nástrojem mezi programátorem, který v programovacím jazyce formuluje postup řešení daného problému, a počítačem, který program interpretuje technickými prostředky. Programovací jazyk je vlastně soubor pravidel pro zápis algoritmu, odborně řečeno se jedná o formální jazyk.

Navíc, v čem programovat vc?

Java, C# . NET nebo na webu PHP.
...
Specifika jazyka C
  • Céčko je extrémně rychlý jazyk a proto se používá nejčastěji k tvorbě operačních systémů nebo vyšších programovacích jazyků (v Céčku je naprogramované např PHP nebo kompilátor C++).
  • Céčko je plně multiplatformní a dostupné na většině operačních systémů.
Navíc, co je to lan konektor?
Ethernet (výslovnost iːθərnɛt) je název souhrnu technologií pro počítačové sítě (LAN, MAN) z větší části standardizovaných jako IEEE 802.3, které používají kabely s kroucenou dvojlinkou, optické kabely (ve starších verzích i koaxiální kabely) pro komunikaci přenosovými rychlostmi od 1 Mbit/s po 400 Gbit/s.

Jakou logickou topologií využívají wifi sítě?

Sběrnicová topologie (BUS topology)

Tato topologie je popsána v rámci síťového standardu Ethernet (IEEE 802.3) pro LAN. Typickým znakem sběrnicové topologie je jedno přenosové (páteřní) vedení, které tvoří sběrnici, ke kterému jsou připojeny veškeré prvky dané sítě.
Lidé se také ptají, jak se nazývá centrální prvek sítě topologie hvězda?
Hvězda (star) - Hub and Spoke

Je zde centrální prvek, který realizuje propojení zařízení, a do něj jsou připojena jednotlivá zařízení. Jako centrální prvek slouží hub nebo switch, ale z jiného pohledu se může jednat i o router.

Jak se nazývá zařízení které v sítí LAN s topologií hvězda propojuje jednotlivé kabely?

Hvězda (STAR)

V sítích s topologií hvězda je každá stanice připojena ke společnému uzlu - aktiv- nímu prvku sítě, kterým je buďto rozbočovač (hub), nebo modernější přepínač (switch). Ten tvoří základní spojovací jednotku celé sítě. Od rozbočovače vede ke každé stanici samostatný kabel. Výhodou je obrovská stabilita.
Můžete se také zeptat, co tvoří pc síť?
Počítačovou síť můžeme definovat jako skupinu zařízení (zpravidla počítačů, tiskáren, faxů, scannerů apod.) vzájemně propojených tak, aby mohli mezi sebou komunikovat a využívat vzájemně svých prostředků podle předem stanovených pravidel a při vysoké spolehlivosti komunikace.

A další otázka, co potřebuje z hlediska hw počítač aby mohl být připojen do sítě?

Co potřebuje z hlediska HW počítač, aby mohl být připojen do sítě? Síťovou kartu, kabel, (nebo připojení bezdrátové, je-li k dispozici bezdrátová síť a počítač to umožňuje.

By Lanfri Manila

Co je lepsi iPhone 12 nebo 13? :: Co ovlivnuje latenci?
Užitečné odkazy