Domovská stránka > C > Co Je Ordinální Skála?

Co je ordinální skála?

Ordinální úroveň

Ordinální data lze uspořádat podle intenzity nebo pořadí, avšak intervaly mezi hodnotami příslušné škály nejsou stejně velké. Má vlastnosti nominálních proměnných. Navíc lze mezi sebou pořadí porovnávat (<,>).

Přečtěte si více

Související článek

Co je ordinální proměnná?

odlehlé proměnné jsou odvozeny od slova ordo a mohou být uspořádány podle klíče. Pokud má jednotka danou hodnotu, můžeme hodnoty mezi sebou porovnávat.

Co je to kardinální číslo?

V matematice se pojem kardinální číslo, někdy též kardinál, pojí s čísly používanými pro popis velikosti množin. Jelikož se matematika zabývá i nekonečnými objekty, kardinální čísla a mohutnosti množin popisují i nekonečné množiny.
Někdo se také může ptát, co to je medián?
Medián je: Jedna ze středních hodnot ve statistice. Prostřední hodnota souboru (vzorku) dat, hodnota, nad níž leží 50 % pozorování. Vystihuje střed, kolem něhož jsou pozorování rozprostřena.

Jaký je rozdíl mezi nominální a reálnou hodnotou akcie?

Nominální hodnota akcie je výsledek, který získáme vydělením základního kapitálu společnosti počtem akcií v době emise. Nominální hodnota akcie, zhruba řečeno, je cena akcie v době založení společnosti. Jmenovitá hodnota se získá vydělením základního kapitálu počtem akcií zahájených společností.
Co je to nominální hodnota cenného papíru?
Nominální hodnota představuje hodnotu cenného papíru, kterou stanovuje jeho vydavatel a vůbec nesouvisí s jeho reálnou hodnotou. Je typická například pro akcie, kterou získá v okamžiku emise - nominální hodnota je na akcii vytištěna - od ní se pak odvíjí základní kapitál společnosti.

Související článek

Co je ordinální?

Pořadové číslo je zobecněním představy pořadí prvku v uspořádané množině, které se v přirozeném jazyce vyjadřuje pořadovým číslem, například prvním nebo pátým. Myšlenka ordinálního čísla se zobecňuje na nekonečné uspořádané množiny.

A další otázka, co je to jmenovitá hodnota akcie?

Slovník pojmů Jmenovitá hodnota se uvádí na akcii, pohledávkách či závazcích nebo ceninách. Jmenovitá hodnota akcie se určí při emisi akcií podle vzorce základní kapitál děleno počtem vydaných akcií akciové společnosti. Jmenovitá hodnota může být známa také jako nominální hodnota.
Co to je char?
char - v programování se tak označuje řetězcový datový typ. Char je od slova "character", což znamená znak.

Co je to datový záznam?

Záznam nebo struktura (anglicky record, tuple, structure, struct nebo compound data) je v matematické informatice jedna z nejrozšířenějších a nejjednodušších složených datových struktur. Záznam se skládá z jiných hodnot, které mají zpravidla pevný počet a pořadí, a které se obvykle rozlišují jménem.
Navíc, co je decimal?
Datový Decimal typ poskytuje největší počet platných číslic pro číslo. Podporuje až 29 platných číslic a může představovat hodnoty nad 7,9228 × 10^28. Je zvláště vhodný pro výpočty, například finanční, které vyžadují velký počet číslic, ale nemohou tolerovat chyby zaokrouhlení. Výchozí hodnota je Decimal 0.

Jak upravovat vzorečky?

Úpravy se provádí s oběma stranami vzorce, tedy co přičteme/odečteme k jedné straně, přičteme/odečteme od druhé strany, vynásobíme-li/vydělíme-li jednu stranu, to samé provedeme s druhou stranou a odmocníme-li/umocníme-li jednu stranu, musíme odmocnit/umocnit i stranu druhou.

By Marriott

Jak najít zdrojový kód? :: Co je ordinální proměnná?
Užitečné odkazy