Domovská stránka > J > Jaký Druh Vlnění Představuje Světlo?

Jaký druh vlnění představuje světlo?

Světlo je elektromagnetické vlnění, které má ve vakuu vlnové délky od 390 nm do 770 nm. Světlo různých vlnových délek vyvolává u člověka zrakový vjem, který charakterizujeme jako barvu světla. Nejkratší vlnové délce odpovídá barva fialová a nejdelší barva červená.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

Lidé se také ptají, co je rádiová vlna?

Rádiové vlny (též rádiové záření) jsou částí spektra elektromagnetického záření s vlnovými délkami od 1 milimetru až po tisíce kilometrů. Vzniká mimo jiné v obvodu střídavého proudu, k němuž je připojena anténa. Rychlost šíření rádiových vln je v prostoru přibližně rovna rychlosti světla ve vakuu.
Jakou vlnovou délku má elektromagnetické vlnění o frekvenci 800 MHz?
vlnovou délkou λ ≈ 380 nm = 380 ∙ 10–9 m, což odpovídá frekvenci f ≈ 8 ∙ 1014 Hz = 800 000 GHz.

Jaký rozsah vlnových délek má elektromagnetické vlnění?

Viditelné světlo a blízké infračervené záření je absorbováno a emitováno elektrony v atomech a molekulách, když přecházejí mezi energetickými hladinami.
...
Viditelné světlo.
BarvaVlnová délkaFrekvence
modrá~ 430 až 500 nm~ 700 až 600 THz
fialová~ 380 až 430 nm~ 790 až 700 THz
Pokud jde o toto, jak se počítá rychlost vlnění?
v = λ . f kde λ je vlnová délka (m), f je frekvence (Hz), v je rychlost (m/s).

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

A co to je frekvence?

Frekvence představuje hodnotu kolikrát proud změní směr za sekundu. Měří se v Hertzích (Hz), mezinárodní jednotce měření, kde 1 Hertz je roven 1 cyklu za sekundu. Hertz (Hz) = jeden Hertz je roven jednomu cyklu za sekundu. Cyklus = jeden úplný vlnový průběh střídavého proudu nebo napětí.
Co je to fázový rozdíl?
Fázový a dráhový rozdíl

Jestliže se řadou bodů šíří energie, pak jednotlivé body vykutávají se zpožděním. Tomuto zpoždění říkáme fázový posuv (rozdíl).

Co tvoří světlo?

Co je to světlo a z čeho se skládá

Světlo je elektromagnetické záření, které si můžete představit jako energii, která prochází vzduchem se specifickou frekvencí nebo vlnovou délkou. Čím kratší je vlnová délka, tím více energie vlna obsahuje a čím delší je vlnová délka, tím hlouběji může vlna proniknout do lidské tkáně.
Pokud jde o toto, v čem se šíří světlo?
Základní vlastností elektromagnetického vlnění je, že se může šířit nejen látkami, ale i vakuem. Šíření vakuem je pro elektromagnetické vlnění typické, tuto vlastnost nemá mechanické vlnění, které se šíří pouze látkami. Základní charakteristickou prostředí je rychlost světla.

Pokud jde o toto, jakou povahu má světlo?

Světlo jako proud částic

Světlo se chová současně jako vlny i jako částice. U záření s delší vlnovou délkou převládá vlnový charakter, naopak korpuskulární neboli částicový charakter převládá u záření s kratší vlnovou délkou. Pro živé organismy jsou velmi nebezpečné fotony tvrdého ultrafialového záření.

By Greeson

Similar articles

Co je uvnitř v počítači? :: Co obsahuje server?
Užitečné odkazy