Domovská stránka > C > Co Je Lepší Inkoustová Nebo Laserová Tiskárna?

Co je lepší inkoustová nebo laserová tiskárna?

Laserová tiskárna je oproti inkoustové dražší. Pokud tisknete častěji, bude vám vyhovovat její rychlejší tisk oproti inkoustové tiskárně. Výhoda jsou také nižší pořizovací náklady na tisk. Toner je sice v mnoha případech dražší než inkoustová cartridge, ale v porovnání cena/počet vytisknutých stran vychází vždy lépe.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

Proč laserovou tiskárnu?

Výhody laserové tiskárny

Laserová tiskárna se vyznačuje především rychlostí a vysokou kvalitou tisku. Laserový paprsek se pohybuje velmi rychle, a to rychlostí až 60 stran za minutu. Pro větší objemy tisku je proto tento typ tiskárny ideální. Hlavní výhodu ale poznáte na vaší peněžence, jsou jí nízké provozní náklady.
Co je to laserová tiskárna?
Laserová tiskárna je druh počítačové tiskárny, pracující na podobném principu jako kopírka. Laserový paprsek vykresluje obrázek na světlocitlivý válec, na jehož povrch se poté nanáší toner. Ten se uchytí jen na osvětlených místech, obtiskne se na papír a na závěr je k papíru tepelně fixován.

Jak dlouho vydrží laserová tiskárna?

Jak dlouho ale vydrží náplně do laserových tiskáren? Nabízí se jednoduchá odpověď – tak dlouho, dokud je nevypotřebujete. Přímo na obalu nebo produktové kartě v e-shopu je u každého toneru uveden počet stran, který s tonerem potisknete při 5% pokrytí papíru. Pokud tedy tisknete hodně a často, počty jsou jasné.
A další otázka, jakou tiskárnu pro domácí použití?
Vesměs správnou volbou pro domácí tiskárnu je právě inkoustová technologie. Je to díky všestrannosti a funkcím, které vám může tiskárna nabídnout. Jako úvodní je třeba vyvrátit často omílané dogma: Inkousty už nezasychají, jako bylo dříve běžné. I proto se spousta lidí v minulosti rozhodla přejít na laserovou tiskárnu.

Související článek

Proč je tiskárna nečinná?

Tiskárna není v režimu offline. Vyberte možnost Start.

A kdy se vyplatí laserová tiskárna?

Kdy se tedy laserová tiskárna vyplatí?
  • pokud tisknete velké množství dokumentů
  • pokud chcete odolné a kvalitní výtisky.
  • pokud je pro vás priorita tisk na nízké náklady.
  • pokud nechcete tisknout obrázky ani fotografie.
  • pokud máte obavy ze zasychání trysek u inkoustových tiskáren.
Pokud jde o toto, jakou laserovou tiskárnu?
Jakou multifunkční tiskárnu vybrat dle srovnání

Mezi inkoustovými exceloval model Brother MFC-J3930DW. Kvalitní laserovou tiskárnou do kanceláře je pak Canon i-Sensys MF744Cdw.

A další otázka, jakou náplň používáme do laserových tiskáren?

Toner je náplň do tiskárny, ve kterém se skrývá práškový obsah a používá se u laserových typů tiskáren. Velkou výhodou i laserových tiskáren je dlouhá životnost a vysoká výtěžnost, která netrpí zasycháním inkoustu, jako je to u cartridgí inkoustových tiskáren.
A další otázka, jakou koupit laserovou tiskárnu?
Základní modely laserových tiskáren seženete již od 1500 Kč, nejlevnější LED tiskárny začínají na ceně 2500 Kč. Pokud však tisknete častěji, vyplatí se investovat do pokročilejších přístrojů. V případě laserových tiskáren je třeba počítat s tím, že chcete-li tisknout barevně, připlatíte si.

Pokud jde o toto, jak funguje led tisk?

LED tiskárna kombinuje vysokou rychlost s relativně nízkou cenou. Funguje na principu fotoelektrického jevu – v místě, kde má vzniknout obraz, je obrazový válec osvětlován řadou světelných diod. Pak se na osvětlená místa napráší toner a za zvýšené teploty obtiskne na papír.

By Maitund

Similar articles

Co jsou harmonizované normy? :: Co je to JPG?
Užitečné odkazy