Domovská stránka > C > Co Je To Mx?

Co je to MX?

MX záznam je druh položky v DNS. Obsahuje informaci o poštovních serverech obsluhujících e-mailové adresy v dané internetové doméně.

Přečtěte si více

Jak na internet DNS?

Systém DNS

Prohlížeč se podobně jako telefon podívá do seznamu a „přeloží" zadané jméno do čísel nebo písmen, tedy přiřadí k němu správný záznam v podobě číselné kombinace. Automaticky se připojí na IP adresu odpovídající doménovému jménu a stránku uživateli zobrazí.
A další otázka, co je reverzní záznam?
Reverzní záznam, neboli PTR (Pointer Record) je v praxi přesným opakem A záznamu v DNS zóně. Zatímco A záznam určuje pomocí IP adresy pro danou doménu jednoznačně server, na kterém běží nějaká služba, dotaz na PTR se ptá tohoto cílového serveru, která doména na dané IP odpovídá.

Jak vytvořit doménu 3 řadu?

Doména třetího řádu neboli subdoména je rozšíření doménového názvu o další stupeň. Vypadat může následovně: chrome.google.com nebo newslettery.vasefirma.cz. Subdoménu třetího řádu lze vytvořit u domén druhého řádu. Subdoména je vždy hostována na hostingu domény druhého řádu.
Někdo se také může ptát, jak nastavit doménu?
Rychlé nasměrování DNS
  1. Přihlaste se do zákaznické administrace.
  2. Zvolte záložku Domény.
  3. V levém menu zvolte Nastavení DNS záznamů služby.
  4. Zvolte službu (nebo služby), na které chcete doménu (nebo subdomény) nasměrovat. Doménu můžete nasměrovat na nejvýš jednu libovolnou službu.
  5. Klikněte na tlačítko nastavit.

Jak nastavit MX záznam?

Nastavení MX záznamu/ů

K nastavení DNS se můžete proklikat v zákaznické administraci, menu DNS. Následně vyberte název své domény a v levém menu zvolte DNS záznamy. Podobný proklik je i v detailu každé domény. Většinou se nastavují MX záznamy přímo pro doménu 2.
Jak nastavit DNS na Android?
Chcete-li Soukromé DNS zapnout či vypnout nebo změnit jeho nastavení, postupujte takto:
  1. V telefonu otevřete aplikaci Nastavení.
  2. Klepněte na Síť a internet. Soukromé DNS. Pokud ji nemůžete najít, vyhledejte výraz „Soukromá DNS".
  3. Vyberte požadovanou možnost: Vypnuto. Automaticky.

Navíc, jak otestovat dns?

Ověření DNS záznamů

Obdobně lze DNS záznamy otestovat na webu mxtoolbox.com (www.mxtoolbox.com), který nabízí rozšířenou sadu testů MX záznamů a poštovních serverů. Kromě jiného umí ověřit, zda se IP adresa vašeho poštovního serveru nenachází v "blacklistech", které se používají pro filtrování spamu.
Můžete se také zeptat, jak zjistit reverzní záznam?
IP adresa, ze které se mailserver připojuje, k ostatním SMTP serverům musí mít PTR záznam a A/AAAA záznam, které na sebe vzájemně ukazují. Reverzní PTR záznam IP adresy ukazuje na "jméno". A/AAAA záznam je jméno, které ukazuje na IP adresu. Jedna IP adresa nebo A/AAAA záznam může mít více hodnot.

Jak zjistit doménu wifi?

Ideální je použít program whois, který se vždy zeptá správné organizace. Po instalaci stačí napsat do příkazového řádku například whois igloonet.cz a okamžitě dostanete výpis z registru. Další možností je využití webových služeb, například webu whois.com.

By Daukas

Jak omezit telefon pro děti? :: Které jsou nejpoužívanější typy záznamu v DNS?
Užitečné odkazy