Domovská stránka > C > Co To Je Druhotná Licence?

Co to je druhotná licence?

druhotné licence. To znamená, že se jedná stále o originální a legální software, který se může za určitých podmínek, které jako prodejci splňujeme, prodávat i používat. Tyto licence vznikají díky obměně či vyřazování firemního hardwaru.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit typ licence?

Spustit pomocí klávesové zkratky Win + R a zjistit, co se děje.

Co je to free software?

Freeware je software, většinou proprietární, který je distribuován bezplatně (či za symbolickou odměnu typu poslání pohlednice, mnohdy autor umožňuje (ale nevyžaduje) v případě spokojenosti zaslání finančního daru), někdy hovoříme o typu softwarové licence.
Co je to multilicence programu?
Multilicence (Volume licence)

Multilicenční programy vznikly proto, aby zjednodušili pořízení a správu licencí u velkých firem. Organizace při svém zařazení do multilicenčního programu podepisuje smlouvu přímo se spol. Microsoft a každá smlouva o dodávce licencí je označena svým jedinečným číslem.

A další otázka, co to jsou autorská práva?

Autorské právo (anglicky copyright law) je odvětví práva, které se zabývá právními vztahy uživatelů a tvůrců tzv. „autorských děl" k příslušným dílům. Tvůrci mohou být například spisovatelé, hudebníci, filmaři, architekti, urbanisté a programátoři apod.
A další otázka, co je to elektronická licence?
Co je to elektronická licence? Elektronická licence je běžný software. Místo krabice s médiem však dostanete odkaz ke stažení softwaru a dále kód pro jeho aktivaci. V případě platby kartou lze software zakoupený ve formě elektronické licence ihned stáhnout a používat – na elektronickou licenci tak nečekáte.

Související článek

Co to je licence?

Licence je právní pojem, který znamená povolení nebo oprávnění k určité činnosti, zvláštní smlouvu opravňující k užívání patentu nebo nakládání s autorským dílem.

Navíc, co je sublicence?

Sublicence (podlicence)

Sublicencí se rozumí převod práv vyplývajících z udělené pasivní licence ve prospěch třetí osoby, která bude dále samostatně vykonávat práva a povinnosti dle sublicenční smlouvy (ať již souběžně s nabyvatelem licence nebo nikoli).
A další otázka, co je to licence creative commons a jaké jsou její výhody?
Licence Creative Commons jsou souborem veřejných licencí, které přinášejí nové možnosti v oblasti publikování autorských děl, především však posilují pozici autora při rozhodování za jakých podmínek bude dílo veřejně zpřístupněno.

Jak napsat licencí?

Ve smyslu ust. § 2358 a násl.
...
Vzor: Licenční smlouva
  1. Smluvní strany. 1.1 Obchodní firma či jméno a příjmení: ( doplnit )
  2. Úvodní ustanovení
  3. Předmět smlouvy.
  4. Licenční ujednání
  5. Práva a povinnosti Nabyvatele.
  6. Práva a povinnosti Poskytovatele.
  7. Licenční odměna a platební podmínky.
  8. Mlčenlivost.
Co je to komerční využití?
Komerčním využitím je v podstatě cokoli, co se týká peněz nebo plnění za služby.

Co označuje licence Creative Commons?

Licence Creative Commons nabízejí autorům obsahu standardní způsob, jak někomu jinému udělit oprávnění k použití jejich díla. YouTube umožňuje autorům, aby svá videa označili licencí Creative Commons (CC BY).

By Ellis Stoutamire

Similar articles

Co je čemu operačním systémem přidělováno? :: Kde si nechat oříznout SIM kartu?
Užitečné odkazy