Domovská stránka > C > Co Je To Svalová Slabost?

Co je to svalová slabost?

Toto onemocnění je typické postupným ochabováním kosterního svalstva. Dále se dělí do několika forem, mezi nejčastější se označuje Duchenneova svalová dystrofie (zkratka DMD) a Beckerova svalová dystrofie (zkratka BMD).

Přečtěte si více

Někdo se také může ptát, kdo měl als?

ALS postihla například slavného britského astrofyzika a matematika Stephena Hawkinga nebo amerického kytarového virtuosa Jasona Beckera. Podle spekulací médií touto nemocí v současnosti trpí také plzeňský fotbalista Marián Čišovský. Nemoc, na niž není lék, obvykle vede během dvou až pěti let k úmrtí pacienta.
Když to vezmeme v úvahu, co je to choroba?
Nemoc neboli choroba či onemocnění je patologický stav těla nebo mysli, který je projevem změny funkcí buněk a v důsledku i morfologickým poškozením těchto buněk, tkání a orgánů.

Pokud jde o toto, co je to pompeho nemoc?

Pompeho nemoc je vzácná dědičná genetická porucha s příznaky, které se běžně objevují i u mnoha jiných onemocnění, jako je např. svalová slabost nebo ztráta svalového tonu (svalového napětí), únava a dýchací potíže. Postihuje děti v novorozeneckém věku, ale také lidi v pozdějších desetiletích života.
Kdo zemřel na ALS?
Martin Přecechtěl (†37) podstoupil ve Švýcarsku asistovanou sebevraždu kvůli nevyléčitelné nemoci s názvem amyotrofická laterální skleróza (ALS). Stejnou nemocí trpěl například bývalý premiér Stanislav Gross (†45) nebo fotbalista Marián Čišovský (†40).

Jak se vyšetřuje roztroušená skleróza?

Samotná diagnostika roztroušené sklerózy není příliš problematická. V první řadě je nutné vyloučit jiná nemocnění, proto je nezbytná podrobná anamnéza a neurologické vyšetření. Roztroušenou sklerózu je možné diagnostikovat pomocí magnetické rezonance (MR) mozku už po první atace.
A další otázka, jak probíhá roztroušená skleróza?
Nemocní trpí poruchou koordinace pohybů a celkově sníženou pohyblivostí. Přidávají se poruchy řeči, zadrhávání, špatná výslovnost, ohrožena je i paměť a dochází také ke změnám nálady. Mezi velmi nepříjemné příznaky patří únava, která přesahuje míru obvyklou u zdravých osob.

A jak rychle postupuje roztroušená skleróza?

U většiny nemocných dojde v průběhu 6-8 týdnů k úpravě příznaků, některé ataky však mohou zanechat trvalý patologický neurologický nález či určitý stupeň invalidity. Schopnost odstranit následky ataky ad integrum pak většinou v průběhu nemoci ubývá. Toto období atak a remisí mezi nimi trvá v průměru 5-15 let.
Jak zastavit ALS?
Postižený s nemocí přežije v průměru pět až deset let a i během úplné paralýzy má zachované mentální a psychické schopnosti. Léčba, která by progres nemoci zastavila, zatím neexistuje, podává se pouze lék Riluzol, který pomáhá s některými příznaky a při pravidelném užívání prodlužuje život o necelé dva roky.

Navíc, co je to tanec svatého víta?

Sydenhamův syndrom (Sydenhamova chorea, chorea minor, tanec svatého Víta, posunčina) je neurologická porucha projevující se náhlými bezúčelnými škubavými pohyby. Vyskytuje se hlavně u dětí.

By Phyl

Z jakých dvou základních částí se skládá IP adresa? :: Jak nainstalovat pouze Word?
Užitečné odkazy