Domovská stránka > J > Jak Funguje Gateway?

Jak funguje Gateway?

Brána propojuje dvě sítě pracující s odlišnými komunikačními protokoly. Vykonává i funkci routeru (směrovače), a proto ji řadíme v posloupnosti síťových zařízení nad směrovač. Příkladem brány je počítač, který pomocí webové stránky přijme z Internetu zprávu, kterou odešle do mobilní GSM sítě v podobě SMS zprávy.

Přečtěte si více

Související článek

Jak funguje spínač?

Elektrický obvod je v jedné poloze přerušen. Při stisknutí kontaktů v druhé poloze je obvod uzavřen. Jeden obvod je ovládán z jednoho místa. Jeho analogy jsou zabudovány buď ve svítidlech, nebo v přívodních kabelech.

Jak se přidělují IP adresy?

3 metody přidělování IP adres:
  1. - manuální - využívá tabulku MAC adres. - definuje admin. Sítě
  2. - automatická alokace. - DHCP neustále komunikuje s klienty. - autom. přidělení IP z daného rozsahu.
  3. - dynamická alokace. - DHCP dynamicky přiděluje v rámci znovu použití IP adresy. - rezervace + omezení definuje admin.
Co je internet a jak funguje?
Internet je celosvětový systém propojených počítačových sítí („síť sítí"), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP. Společným cílem všech lidí využívajících internet je bezproblémová komunikace (výměna dat).

Můžete se také zeptat, jaký je rozdíl mezi http a https?

Jaký je rozdíl mezi HTTP a HTTPS

Hlavním rozdílem protokolu HTTPS je jeho bezpečnost. Data odesílaná pomocí protokolu HTTPS jsou zabezpečena protokolem Transport Layer Security (TLS), který poskytuje tři klíčové vrstvy ochrany: šifrování, autentizaci a integritu dat.
Co je to HTTP a https?
HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) je v informatice protokol umožňující zabezpečenou komunikaci v počítačové síti. HTTPS využívá protokol HTTP spolu s protokolem SSL nebo TLS. HTTPS je využíván především pro komunikaci webového prohlížeče s webovým serverem.

Související článek

Co dělat když telefon funguje ale nic se nezobrazuje?

Telefon s černým displejem se na slunci mnohem více zahřívá. Přesuňte jej do stínu. Zařízení může opět fungovat, jakmile se trochu ochladí. Po několika minutách zkontrolujte, zda se displej opět rozsvítil.

A co znamená výraz http server?

Webový server označuje druh serveru, který v počítačové síti s architekturou klient–server poskytuje klientům, nejčastěji webovým prohlížečům, požadovaný webový obsah specifikovaný webovou adresou (URL), typicky webové stránky obvykle v jazyku HTML, ale též statický text, obrázek či jiný soubor.
Co je to přenosový protokol?
Rodina protokolů TCP/IP (anglicky Transmission Control Protocol/Internet Protocol – „primární přenosový protokol/protokol síťové vrstvy") obsahuje sadu protokolů pro komunikaci v počítačové síti a je hlavním protokolem celosvětové sítě Internet.

Pokud jde o toto, jak se dělá protokol?

Protokol musí být jasně, stručně a přehledně napsaný, aby se v něm mohl čtenář snadno a rychle orientovat. Odtud plyne, že jednotlivé části by se mezi sebou neměly míchat. V záznamu měření nemá co dělat diskuse výsledků či upřesňování teorie, podobně v teorii konkrétní hodnoty, při kterých se měří.
Jaký protokol se používá pro zabezpečený přenos dat na internetových stránkách?
HTTPS (angl. Hypertext Transfer Protocol Secure) umožňuje zabezpečenou komunikaci v počítačové síti. Jedná o nadstavbu protokolu HTTP, která slouží k šifrování spojení mezi dvěma stranami komunikace.

Následně, jaký je rozdíl mezi ipv4 a ipv6?

IPv4 adresu, což je vlastně čtveřice čísel v rozsahu od 0 do 255. Pomocí IPv4 lze propojit necelé čtyři miliardy zařízení, což pro dnešní internet ani zdaleka nestačí. IPv6 je nový komunikační protokol sítě Internet, který umožňuje připojit 2128, tedy více než 340 bilionů bilionů bilionů zařízení.

By Linell Dody

Similar articles

  • Jak funguje Apple penezenka?

    Velmi jednoduché. Telefon můžete používat v obchodě, pokud ho přiložíte k terminálu. Rozsvítí se obrazovka, otevře se aplikace peněženka a vy vyberete kartu, kterou chcete platit. Přiložením prstu na tlačítko Domů platbu potvrdíte.

  • Jak funguje CRM?

    Všechna oddělení mají stejné informace na jednom místě. Každý zaměstnanec má přístup k údajům, které potřebuje ke své práci. V softwaru se ukládají nejen kontaktní údaje o zákaznících, ale také se přidává komunikace, například e-maily a zprávy.

  • Jak funguje internet DSL?

    Principem fungování je využití volného pásma telefonních spojů. Pro běžný hlasový provoz se používají frekvence do 3400 Hz. Vysokorychlostní přenos dat je možný na vyšších frekvencích.

  • Jak funguje Google disk?

    V počítači přejděte na adresu drive.google.com. V části Můj disk jsou soubory a složky, které si můžete prohlédnout.

  • Jak funguje IMAP?
  • Jak funguje NFC?
  • Jak funguje PoE injektor?
  • Jak funguje Wifina?
Co má obsahovat protokol? :: V čem se liší protokoly TCP a UDP?
Užitečné odkazy