Domovská stránka > C > Co Znamená Slovo Šok?

Co znamená slovo šok?

Sok je synonymum pro soupeře či protivníka. Jedná se o mírně zastaralý výraz, který se nejčastěji používá ve spojení "sok v lásce". Pokud se tedy dva muži ucházejí o stejnou ženu, je jeden pro druhého sokem v lásce.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Lidé se také ptají, jak se zachovat při alergicke reakci?

Závažná alergická reakce, anafylaxe
  1. Přivolejte zdravotnickou záchrannou službu (155).
  2. Pokud je dotyčný dušný, uložte ho do polosedu se zapřenýma rukama.
  3. Shánějte se po autoinjektoru s adrenalinem pod firemním názvem EpiPen.
  4. Stále hlídejte celkový stav pacienta.
Co je anafylaktoidní reakce?
Anafylaktoidní, anafylaxi podobná či pseudoalergická reakce je označována reakce, která má velmi podobný až totožný průběh. Nevzniká ale imunologickou reakcí mezi specifickým antigenem a IgE protilátkou, ale k vyplavení mediátorů anafylaktoidní reakce dochází jinými mechanizmy.

Na co se používá dithiaden?

Dithiaden se používá ke zmírnění obtíží při projevech přecitlivělosti, při alergické rýmě a zánětu spojivek, při senné rýmě, při akutních alergických stavech a alergických reakcích (po bodnutí hmyzem, po podání léků, po potravinách apod.), dále při kožních alergických onemocněních (kopřivka a vyrážky).
Navíc, co to je kardiogenní šok?
Kardiogenní šok (KŠ) je závažný stav systémové hypoperfuze v důsledku poškození srdce jako pumpy, často vedoucí k multiorgánovému selhání. Nejčastější příčinou KŠ je selhání LK v důsledku rozsáhlého akutního infarktu myokardu (AIM), mezi další příčiny KŠ patří např.

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

Můžete se také zeptat, proč se postiženému při šoku nesmí podávat tekutiny?

Šok je zpravidla důsledkem vážného poranění (velké ztráty krve) a zraněného může čekat operační zákrok, proto již není podávání tekutin doporučováno - podávání tekutin zvyšuje riziko zvracení např. při intubaci. Obdobně je doporučováno tišit bolest ve smyslu uklidňovat zraněného, nikoliv podávat léky proti bolesti.
Navíc, jak správně poskytnout první pomoc?
Postup:
  1. klekněte si vedle postiženého, přiložte ucho k jeho nosu a ústům a pozorujte hrudník.
  2. pokud zraněný dýchá, uvidíte dýchací pohyby, uslyšíte dech a pocítíte závan vzduchu na své tváři.
  3. kontrolujte barvu rtů, nehtových lůžek, jazyka, uší, špičky nosu: pokud jsou růžové nebo bledé, dýchání je dostatečné

Jak na šok?

První pomoc
  1. Přesvědčete se o bezpečí okolí.
  2. Nejprve ošetřete poranění (zastavte krvácení, chlaďte popáleniny apod.).
  3. Zavolejte na 155.
  4. Pokud se jedná o anafylaktický šok a postižený má u sebe jeho vlastní adrenalinové pero (Epipen, Anapen), pomozte mu ho aplikovat.
  5. Postiženého se snažte pohodlně uložit.
Jak vypadá protišoková poloha?
• Protišoková poloha

Poloha rovně na zádech, dolní končetiny zvednuty, podloženy ve výšce asi 50 cm od země. Použijeme: Při náhlém krátkodobém kolapsu, při šokovém stavu nebo pravděpodobnosti jeho rozvoje, při závažnějších krvácivých stavech, při kardiopulmonální resuscitaci (KPR).

Co na silnou alergickou reakci?

Nemocnému by měl být co možná nejrychleji podán adrenalin, který bojuje proti dušnosti a poklesu tlaku. Pokud je dotyčný alergik, dost možná ho u sebe bude mít v podobě autoinjekčního pera, které je nutné aplikovat ideálně do horní části stehna.

By Schurman Templeman

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
  • Co znamená SPF 50?
Jak se měří saturace? :: Jak se projevuje anafylaktický šok?
Užitečné odkazy