Domovská stránka > C > Co Je To Internetový Prohlížeč?

Co je to internetový prohlížeč?

Webový prohlížeč vás provádí po internetu. Stahuje informace z různých částí webu a zobrazuje je na vašem počítači nebo mobilním zařízení. Text, obrázky a videa se po internetu přenášejí pomocí protokolu nazvaného Hypertext Transfer Protocol.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to internetový?

Internetový portál je webová stránka, která slouží k vyhledávání obsahu. Když vyhledávače neposkytovaly dostatek relevantních výsledků, byly první portály nejnavštěvovanějšími webovými stránkami.

Navíc, jaký prohlížeč do mobilu?

Pokud jde o prohlížeče, Google má jasný náskok nejen v oblasti PC, ale zejména v systému Android. Podle současných statistik používá Chrome na surfování téměř 90 procent všech uživatelů Androidu. Na druhém místě je s velkým odstupem prohlížeč od Samsungu s pouhými šesti procenty uživatelů. Důvod je asi jasný.
Následně, jaký prohlížeč pro windows 11?
Microsoft Edge pro Windows

Microsoft Edge je nejlepší prohlížeč pro Windows.

Můžete se také zeptat, který prohlížeč podporuje windows xp?

Prohlížec Chrome od Googlu zná asi každý. Ani ten ale na Windows XP již nenainstalujete. Existuje však upravená verze, která se jmenuje Chromium (Advanced Chrome Custom Build), který Vám bude na XP fungovat.
Jaký prohlížeč pro Windows XP?
Který z prohlížečů je na starším počítači s Windows XP nejrychlejší? Opera!
  • Internet Explorer 8.
  • Firefox 11.
  • Google Chrome 18.0.1025.142m.
  • Safari 5.1.4.
  • Opera 11.62.

Související článek

Jak stáhnout prohlížeč Google Chrome?

Až budete chtít procházet web, přejděte na plochu nebo na stránku Všechny aplikace. Můžete klepnout na aplikaci.

Následně, co je to brave?

Brave je prohlížeč zaměřený na ochranu soukromí, výchozí nastavení je automatické blokování online reklamy a sledovačů webových stránek. Je dostupný pro řadu operační systémů, např. Microsoft Windows, macOS, Linux, Android či iOS.
Jaký je rozdíl mezi webovým prohlížečem a vyhledávačem?
Rozdíl mezi prohlížečem a vyhledávačem

Vyhledávač je webová stránka, do které zadáváte své dotazy (www.google.cz). Pokud se ale chcete na tuto a další webové stránky vůbec dostat, je potřeba mít prohlížeč, který musíte mít nainstalovaný na svém počítači. Prohlížeč je tedy jakási brána k internetu a dalšímu objevování.

Proč Firefox?

Firefox a jeho funkce. Firefox je rychlý, na systémové zdroje nenáročný prohlížeč se zaměřením na ochranu soukromí, který funguje na všech vašich zařízeních.
Co to je domovská stránka?
Domovská stránka, nebo také homepage, je webová stránka, která slouží jako výchozí bod webové stránky. Jde o výchozí webovou stránku, která se načte po navštívení webové adresy, která obsahuje pouze název domény (například it-slovnik.cz). Domovská stránka je umístěna v kořenovém adresáři webové stránky.

Jak nahradit chrom?

Kromě "běžné" verze Firefoxu mohou uživatelé sáhnout rovněž po verzi Firefox Focus, která zase cílí na jednoduchost a hlavně bezpečí. Může posloužit jako aplikace, kterou lze nahradit Google Chrome, nebo i jako doplňkový prohlížeč pro bezpečnější surfování. Obě aplikace jsou k dispozici zdarma na Google Play.

By Ormand Progacz

Similar articles

Jak si sestavit herní počítač? :: Jak přeložit text z obrázku?
Užitečné odkazy