Domovská stránka > J > Jaké Dva Významy Má Slovo?

Jaké dva významy má slovo?

Věcný význam slova znamená zjednodušeně něco (cokoliv) pojmenovat, mluvnický spočívá v možnosti slovo zaznamenat (písmo, tisk) a také pravopisně rozlišit i v případě jeho stejného znění v mluveném projevu (např. zelený – Zelený).

Přečtěte si více

Související článek

Jaké jsou databázové systémy?

Microsoft SQL server je jedním z příkladů RDBMS.

Co synonymum?

Synonyma, též slova souznačná, jsou slova nebo slovní spojení se vzájemně stejným nebo podobným významem, která lze za určitých okolností zaměňovat. Dodávají jazyku bohatství, umožňují jemné odstínění významů v závislosti na kontextovém a stylistickém zabarvení.
Co to znamená?
Význam v češtině označuje: to, co slovo, věta nebo text míní, co vyjadřuje čili referent („význam slova les") závažnost nějaké události, tématu nebo osoby („významné ochlazení").

Můžete se také zeptat, kolik vydělal film avatar?

Film v kinech celkově vydělal 2 782 000 000 amerických dolarů. Avatar je první film historie, který překonal hranici 2 miliard dolarů.
Jak se říká slovům které mají více významu?
Homonyma jsou slova stejně znějící, různého původu, ale především odlišného významu. Například bez ve významu mínus a bez (šeřík). Homonyma jsou slova stejně znějící, různého původu, ale především odlišného významu. Například bez ve významu mínus a bez (šeřík).

Související článek

Jaké jsou verze Windows?

První verze systému Windows 1.0 se začala široce používat až ve Windows 95. Současné klientské verze systému Windows 8.1 jsou Windows 10 a Windows 11. Serverové verze jsou Windows Server 2008 a 2012.

Co znamená CEGO?

tupý ( břit , nůž ap .)
Co je to mnohoznačné slovo?
Slova mnohoznačná mají více významů (ale věci či skutečnosti, které slova pojmenovávají, jsou si podobné). Další mnohoznačná slova jsou například houba, kohoutek, koruna, hřebínek, zvonek, myš, měsíc, ohryzek, Takové OKO. Může být na silonkách, může být vykulené, může být volské, když se smaží na pánvičce.

Jak nahradit slovo?

Vyhledání a nahrazení textu
  1. Přejděte na Domů >Nahradit nebo stiskněte Ctrl+H.
  2. Do pole Najít zadejte slovo nebo frázi, které chcete vyhledat.
  3. Do pole Nahradit zadejte nový text.
  4. Podle potřeby opakovaně klikejte na Najít další, dokud nepřejdete ke slovu, které chcete aktualizovat.
  5. Zvolte Nahradit.
Jak nahradit slovo že?
synonymaEditovat
  1. -
  2. viď, viďte, ne.

A další otázka, co je synonymum příklad?

Můžeme začít synonymií. Synonyma jsou slova, která mají rozdílnou podobu, ale stejný nebo přibližně stejný význam (např. děvče a dívka nebo pěkný a hezký). Díky svému významu vstupují slova do vzájemných vztahů, do synonymních řad, čeledí a polí a tím se určitým způsobem organizuje slovní zásoba.

By Obeded Yasin

Similar articles

Co to je pohříchu? :: Co je to Krdel?
Užitečné odkazy