Domovská stránka > C > Co Je To 300 Dpi?

Co je to 300 DPI?

V souvislosti s tiskem často narazíte na zkratku DPI. Pochází z angličtiny, kde zastupuje spojení slov dots per inch, česky body na palec. Údaj uvádí počet obrazových bodů, pixelů, které se vejdou na jeden palec (1 palec = 2,54 cm). Hodnota 300 DPI tedy říká, že na délce 2,54 cm najdete 300 bodů.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, co je to dpi?

Hodnota DPI je hodnota vyjadřující citlivost myši. Zkratka je odvozena od anglického „dots per inch" a značí, jak rychle se kurzor pohybuje po obrazovce. Čím vyšší tato hodnota je, tím je myš citlivější a dokáže lépe rozpoznat povrch pod sebou.
A jaké dpi pro tisk?
Co se bude tisknout? Na tisk interních firemních dokumentů stačí DPI 300. Pokud se jedná o materiály, které vás budou reprezentovat, je vhodnější zvolit DPI mezi 600 a 1 200. Pro tisk fotografií je hodnota DPI zcela zásadní a určitě by neměla jít pod DPI 1 200, ideálně DPI 2 400.

Někdo se také může ptát, jak nastavit dpi na myši?

Změna DPI pomocí přepínačů na myši

Některé myši, obvykle určené pro hraní her, mají přepínače na samotné myši, které vám umožňují přepínat mezi různými úrovněmi DPI za chodu, zatímco myš aktivně používáte. Tato změna DPI probíhá na úrovni hardwaru na samotné myši. Nezáleží tedy na žádném nastavení softwaru.
Lidé se také ptají, jak nastavit senzitivitu myši?
Jak nastavit citlivost myši

Umístěte kurzor myši do pravého dolního či horního rohu, vyberte Nastavení a následně klikněte na Ovládací panely -> Myš a nyní v otevřeném okně pod různými záložkami pak můžete nastavit nejen citlivost myši, ale také blikání kurzoru a prokliky a ještě více.

Následně, jak nastavit dpi u fotky?

Obecně můžu doporučit příliš se nezabývat tím, jaké rozlišení je pro danou tiskárnu vhodné, jestli třeba není lepší před tiskem rozlišení fotky upravit tak, aby bylo co nejblíže „ideální" hodnotě 300 DPI. Prostě nastavte v ovladačích velikost papíru a fotku pošlete na tiskárnu v původním rozlišení.
Následně, co je dpi rozlišení?
Jak už možná tušíte, DPI je jednotka rozlišení. Zkratka DPI či PPI je z anglického originálu "dots/pixels per inch" - tedy počet bodů nebo pixelů na palec. Udává tedy celkový počet bodů, u displayů reprezentovaný pixely, které se vejdou do délky jednoho palce.

Jak změnit DPI u fotky?

Pokud je DPI obrazu příliš nízký, můžete jej změnit pomocí převaděče DPI, například Paint, Photoshop a Illustrator. Je však mnohem jednodušší změnit DPI obrázku online. Zde doporučujeme 2 nejlepší online převaděče DPI - Convert Town a Convert DPI.
Jak na DPI?
DPI neboli dot's per inch, kolik bodů (obrázku) se vytiskne na jeden palec (2.54 cm). Čím větší DPI, tím lepší kvalita tisku. Pro tisk je poměrně běžné tisknout na 300 dpi. Občas se setkáte s tvrzením, že pro web platí 72 dpi, tedy že by snad na displeji mělo být 72 bodů na palec.

Lidé se také ptají, jaké rozlišení tisku?

Při tisku běžných dokumentů si vystačíte s rozlišením 600 x 600 dpi. Pokud chcete tisknout fotografie ve vysoké kvalitě, sáhněte raději po barevné tiskárně s rozlišením 4 800 x 1 200 dpi a více. Počítejte ale s tím, že takové rozlišení vám zatím nabídnou pouze inkoustové tiskárny.

By Eirene

Na jaké médium zálohovat? :: Jaké písmo pro knihu?
Užitečné odkazy