Domovská stránka > J > Jaký Byl První Telefon?

Jaký byl první telefon?

Pokud budeme za telefon považovat každé zařízení, schopné přenést hlas na velkou vzdálenost, je historie telefonu mnohem starší. První telefony byly čistě mechanická zařízení. Nejobvyklejší byl trubkový telefon. První známý popis je z roku 968, podle něhož čínský vynálezce Kung-Foo-Whing využil roury k hovoru na dálku.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

Když to vezmeme v úvahu, kdo vymyslel chytrý telefon?

Mobilní telefon/Vynálezci
Jak vypadal první mobilní telefon?
A jaký vlastně první mobil byl? Na výšku měl 33 centimetrů a vážil skoro kilo – přesně 800 gramů. Volat jste z něho mohli maximálně 30 minut a do jeho paměti se vešlo jen 30 kontaktů. Měl však malý LED displej, kde jste mohli vidět vytočené číslo.

Někdo se také může ptát, kolik stál prvni telefon?

Ani tak nešlo o žádného drobečka: přístroj vážil 800 gramů a na výšku měl kolem 30 centimetrů plus dlouhou gumovou anténu. Ne nadarmo se telefonu v angličtině přezdívalo brick phone, tedy "cihlofon". Přístroj dokázal být na jedno nabití na příjmu maximálně osm hodin nebo zprostředkovat zhruba třicetiminutový hovor.
Kdy byl vyroben první smartphone?
Již v roce 1994 se svět dočkal zařízení, které můžeme brát jako první smartphone. Byl jím IBM Simon.

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

Kdy byl vyroben první mobilní telefon?

První mobilní telefon sestrojila americká Motorola. Byl představen 21. září 1983 pod názvem Motorola DynaTAC 8000x.
Kdo vymyslel první mobilní telefon?
Mobilní telefon/Vynálezci
Martin Cooper (* 26. prosince 1928, Chicago) je americký vynálezce, který má zásadní podíl na vynálezu mobilního telefonu. Jako vývojář firmy Motorola, do níž nastoupil v roce 1954, sestrojil v roce 1973 první kapesní mobilní telefon, který nelze ztotožnit s autotelefonem.

Následně, co je to smartphone?

Se smartphony neboli chytrými telefony můžete kromě volání a psaní SMS také plnohodnotně surfovat na internetu, instalovat do nich další aplikace, hrát hry, fotit, využívat navigaci a mnoho dalšího. Liší se zejména operačním systémem, velikostí displeje, konstrukcí, výbavou a funkcemi.
Z jakých slov vznikl název telefon?
Tyto jednoslovné názvy většinou nejsou součástí plně spisovné slovní zásoby, jsou typické pro jazyk mluvený. Přídavné jméno mobilní je latinského původu a znamená „pohyblivý, přenosný". Podstatné jméno telefon vzniklo spojením dvou částí: tele-, tj. dálkový (z řeckého slova tele = daleko), a -fon, tj.

Navíc, kolik stál mobil v roce 1995?

Ještě v roce 1995 se kvůli monopolu společnosti EuroTel (ta byla společným podnikem americké firmy Atlantic West a telekomunikační společnosti SPT Telecom; jejím nástupcem je dnešní O2) dal nejlevnější mobil s aktivací pořídit za 35 tisíc korun, více než čtyři průměrné hrubé měsíční mzdy, minuta hovoru stála 12 korun.

By Orman Robutti

Similar articles

Kolik je v ČR mobilních telefonů? :: Jak se nazývá jeden z prvních předchůdců počítačů?
Užitečné odkazy