Domovská stránka > C > Co To Je Externí Zařízení?

Co to je externí zařízení?

Externí zařízení počítače (často označovaná také jako externí periferie, jsou zvnějšku připojovaná zařízení, která různým způsobem rozšiřují možnosti počítače, aniž by byla jeho přímou součástí. Obvykle takto označujeme všechna zařízení, která jsou umístěna vně počítačové skříně.

Přečtěte si více

Související článek

Jak připojit externí disk k počítači?

2,5 HDD se používají v noteboocích a k připojení k internetu potřebují pouze základní typ kabelu. 3,5 HDD se používají ve stolních počítačích. Neobejdou se bez přídavného napájení, proto je součástí dodávky druhý kabel.

Navíc, co je uvnitř v počítači?

Uvnitř se nachází součástky o nichž jste již možná slyšeli, protože tyto pojmy jsou dosti známé. Uvnitř základní jednotky máme: základní desku, procesor, chladič, operační paměť, pevný disk, DVD mechanika, el. zdroj, kabely, grafická karta, zvuková karta, síťová karta.
Co řídí počítač?
V současné době je v počítači základním programem jádro, které řídí jeho chod a uživatel pak pracuje s aplikačním softwarem. Typy počítačů: Desktop- klasický stolní počítač, který se skládá ze základních součástek, jako jsou monitor, skříň pc, klávesnice, myš atd...

A další otázka, co to je procesor?

Definice procesoru z anglické stránky Wikipedie zní: „Procesor je hlavní elektronická součástka v počítači, která vykonává instrukce počítačového programu tak, že provádí základní aritmetické, logické, kontrolní a vstupní/výstupní operace specifikované instrukcemi.
Co všechno patří do hardware?
Typické části hardwaru
  • Procesor.
  • Grafická karta.
  • Paměť RAM.
  • Pevný disk.
  • Základní deska.
  • Základní rozdělení počítačů

Související článek

Jak najit zarizeni podle IP adresy?

K tomuto účelu existují různé programy. Provádí se skenování sítě nebo internetu. Pokud zjistí, že v místní síti něco je, vytvoří seznam všech adres.

Co je to software?

Software (neboli programové vybavení) je v informatice souhrnný název pro všechny počítačové programy používané v počítači, které provádějí nějakou činnost. Definovat software lze i tak, že software je v počítači vše, co není hardware (tj. vše kromě fyzických součástí počítače).
Jak se jmenuje mozek počítače?
Mozek počítače. Tak jako každý automobil má svůj motor, má i počítač „srdce", které počítač pohání. Tímto centrem všeho dění je procesor. Popišme si, k čemu procesor slouží, jak pracuje a jak ovlivňuje výkon celého počítače.

Jak se nazývá periferní zařízení které umožňuje snímat obrazovou předlohu do počítače?

Je vstupní zařízení, které slouží ke snímání a digitalizaci obrazu z předlohy. Často se i v češtině setkáváme s použitím anglického termínu scanner. Scanner slouží jednoduše k záznamu hmatatelně existujícího dokumentu (fotografie, dopisu, knihy, aj.) do digitální podoby.
Jak se nazývá vstupní zařízení které umožňuje převedení fyzické podoby do digitální podoby?
Skener (anglicky scanner, původní význam snímač) je hardwarové vstupní zařízení umožňující převedení fyzické 2D nebo 3D předlohy do digitální podoby pro další využití, většinou pomocí počítače.

Jaký monitor?

Základní tipy na rychlý výběr
  • Rozmyslete si, jak velký monitor se vám na stůl vejde.
  • Větší obrazovka je skvělá na multimédia, na práci mohou být lepší dva menší monitory.
  • Zvolte správné rozlišení, Full HD stačí do velikosti cca 27".
  • Technologie TN má horší barvy, ale rychlou odezvu, IPS je na tom opačně, VA uprostřed.

By Rihana Copenhaver

Similar articles

Co znamená přeregistrovat doménu? :: Co je to výstupní zařízení počítače?
Užitečné odkazy