Domovská stránka > J > Jak Funguje Asymetrické Šifrování?

Jak funguje asymetrické šifrování?

Asymetrická kryptografie (kryptografie s veřejným klíčem) je v informatice typ kryptografických algoritmů, ve kterých se používá dvojice kryptografických klíčů. Algoritmus využívá jednosměrnou funkci, která znemožňuje použití stejného klíče pro šifrování i dešifrování.

Přečtěte si více

Související článek

Jak funguje spínač?

Elektrický obvod je v jedné poloze přerušen. Při stisknutí kontaktů v druhé poloze je obvod uzavřen. Jeden obvod je ovládán z jednoho místa. Jeho analogy jsou zabudovány buď ve svítidlech, nebo v přívodních kabelech.

Jak funguje Caesarova šifra?

Princip Caesarovy šifry je založen na tom, že všechna písmena zprávy jsou během šifrování zaměněna za písmeno, které se abecedně nachází o pevně určený počet míst dále (tj. posun je pevně zvolen). Počet možných variant klíče této šifry je o jedna menší než počet písmen (znaků) v použité abecedě.
Pokud jde o toto, proč šifrovat?
Co to je šifrování a proč to dělat? Šifrování je způsob jak zajistit, že odesílanou zprávu si přečte jen definovaný příjemce. Lépe řečeno jde o metodu, která zajistí, že zprávě bude rozumět jen ten, kdo jí rozumět má.

Můžete se také zeptat, co to je šifrovaná komunikace?

Tato metoda šifruje data mezi koncovými zařízeními. Takže zprávu zašifruje uživatel-odesílatel, pošle ji přes server, který ji ale přečíst nemůže, a přečte ji až uživatel-adresát, který si ji následně rozšifruje.
Jak zašifrovat telefon?
V nastavení mobilního telefonu nebo tabletu s OS Android přejděte do Nastavení - sekce Osobní - Zabezpečení a zvolte možnost Šifrovat telefon/tablet. Budete informováni o průběhu procesu a vyzváni k připojení nabíječky.

Související článek

Co dělat když telefon funguje ale nic se nezobrazuje?

Telefon s černým displejem se na slunci mnohem více zahřívá. Přesuňte jej do stínu. Zařízení může opět fungovat, jakmile se trochu ochladí. Po několika minutách zkontrolujte, zda se displej opět rozsvítil.

Co označuje výraz bloková šifra?

Bloková šifra je v kryptografii typ symetrické šifry, kde se pracuje s bloky pevně stanovené délky, například 128 bitů (na rozdíl od proudových šifer). Pokud je dat více, rozdělí se na více bloků, přičemž do zbylého místa v posledním je umístěna výplň.
Co zajišťuje kryptografická ochrana dát v komunikačním prostředí?
(2) Základním prostředkem pro zajištění důvěrnosti utajované informace při jejím přenosu komunikačním kanálem je kryptografická ochrana4). (3) Základním prostředkem pro zajištění integrity utajované informace při jejím přenosu komunikačním kanálem je spolehlivá detekce záměrné i náhodné změny utajované informace.

A co realizuje vernamova Šifra?

Posloupnost 5, 1, 14, 24, 9, 0, 3, 9, 19 je klíčem k rozluštění zprávy. Kdo ji zná, dokáže snadno posunout písmena opačným směrem a získat původní text. Bez znalosti klíče je luštění odposlechnuté zprávy nemožné.
Co je veřejný klíč?
Veřejný klíč je protějškem k privátnímu klíči. Jedná se o klíč, který je a může být veřejně dostupný. Veřejný klíč je například součástí CSR žádosti, konečného certifikátu (například SSL), intermediate certifikátu či kořenového (root) certifikátu.

Který vědec zkoumá metody Šifrování?

Lidé zabývající se navrhováním, užíváním a zkoumáním kryptografie jsou kryptografové.

By Sarson Harty

Similar articles

  • Jak funguje Apple penezenka?

    Velmi jednoduché. Telefon můžete používat v obchodě, pokud ho přiložíte k terminálu. Rozsvítí se obrazovka, otevře se aplikace peněženka a vy vyberete kartu, kterou chcete platit. Přiložením prstu na tlačítko Domů platbu potvrdíte.

  • Jak funguje CRM?

    Všechna oddělení mají stejné informace na jednom místě. Každý zaměstnanec má přístup k údajům, které potřebuje ke své práci. V softwaru se ukládají nejen kontaktní údaje o zákaznících, ale také se přidává komunikace, například e-maily a zprávy.

  • Jak funguje internet DSL?

    Principem fungování je využití volného pásma telefonních spojů. Pro běžný hlasový provoz se používají frekvence do 3400 Hz. Vysokorychlostní přenos dat je možný na vyšších frekvencích.

  • Jak funguje Google disk?

    V počítači přejděte na adresu drive.google.com. V části Můj disk jsou soubory a složky, které si můžete prohlédnout.

  • Jak funguje IMAP?
  • Jak funguje NFC?
  • Jak funguje PoE injektor?
  • Jak funguje Wifina?
Jak vyčistit aktualizace? :: Jaké jsou druhy kryptografie?
Užitečné odkazy