Domovská stránka > J > Jakou Technologií Umožňuje Protokol 802.11 N?

Jakou technologií umožňuje protokol 802.11 n?

802.11n významně zvyšuje maximální přenosovou rychlost bezdrátové sítě. Upravuje fyzickou vrstvu a část linkové vrstvy, takzvanou Media Access Control (MAC) podvrstvu. Díky tomu lze dosáhnout zvýšení přenosové kapacity na fyzické vrstvě z nynějších 54 Mbit/s na 600 Mbit/s.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

Jak vybrat správný kanál pro Wi-Fi?

Doporučujeme vyhnout se kanálům 1, 6 a 11, které modem využívá při automatické volbě kanálu. V ČR si u většiny routerů můžete zvolit také kanály 12 a 13. Ty jsou však v některých zemích zakázané, proto se může stát, že některá zařízení by vaši Wi-Fi síť nemusela najít, pokud byste je použili.
Můžete se také zeptat, co je dualband?
Pokud je router označen jako „dual band", znamená to, že je schopen kódovat a dekódovat, respektive vysílat i přijímat rádiové vlny na frekvencích 2,4 a 5 GHz. Jak již zaznělo, obě pásma podporuje většina dnešních routerů, nicméně při koupi nového doporučujeme tuto vlastnost raději dvakrát zkontrolovat.

Pokud jde o toto, jak zjistit 5g wi-fi?

Po kliknutí na ikonu 2.4G v levém horním rohu dojde k přepnutí na 5GHz pásmo, kde by se měla zobrazit daná 5GHz síť. Pokud telefon 5GHz sítě nepodporuje, daná síť se zkrátka nezobrazí. A žádné další v tomto frekvenčním pásmu.
Jak přepnout Wi-Fi na 2 4?
Zvolte položku Pokročilá nastavení. Pokračujte na Bezdrátová nastavení a vyberte Bezdrátový signál. U položky Bezdrátová frekvence 2,4 GHz je možní změnit frekvenci v řádku Kanál. Zvolte položku Ručně a z roletky vyberte jeden z možných kanálů.

Související článek

Jakou klavesnici na Android?

Na Gboardu se píše pohodlně a nabízí také slušné možnosti přizpůsobení - nejen možnost upravovat oblíbené klávesy, ale v aplikaci najdete také mnoho motivů a podobně, stejně jako tmavý režim. Stěžejní funkcí je implementace vyhledávače.

Jak si vybrat router?

Před výběrem routeru je nutné vědět, jaký typ připojení doma máte, nebo budete mít. Také je důležité vědět, jak velkou plochu chcete pokrýt signálem a zda budete používat router jen na připojení k internetu, nebo chcete i sdílet data po domácí síti, hrát hry, streamovat videa ze zabezpečovacích kamer a podobně.
Co je to Ofdma?
OFDMA je multiuživatelská verze difitální modulační technologie OFDM. Ve Wi-Fi 6 (802.11ax) je OFDMA jednou z kritických funkcí pro zlepšení výkonu sítě. OFDM i OFDMA rozdělují přenášená data do několika menších paketů pro snadnější přesun malých kousků informací.

Můžete se také zeptat, jaký je rozdíl mezi wi-fi a routerem?

Access Point je zařízení, které zjednodušeně řečeno převádí v rámci jedné sítě data z kabelu do bezdrátového přenosu. Pro pokrytí větších prostor se tedy využívají pouze WiFi Access Pointy bez funkce routeru. Co je WiFi Router? WiFi Router je zařízení, které v jedné krabičce spojuje funkci routeru a WiFi Access Pointu.
Pokud jde o toto, co je bezdrátové připojení k internetu?
Bezdrátová síť je typ počítačové sítě, ve které je spojení mezi jednotlivými účastníky sítě uskutečňováno pomocí bezdrátové komunikace, nejčastěji elektromagnetických vln. Tato implementace se nachází na fyzické vrstvě síťové struktury.

Co to je WPS na modemu?

WPS (WiFi Protected Setup) je technologie, která zjednodušuje nastavení bezdrátového WiFi připojení. Např. na mobilním telefonu při připojování přes WiFi nemusíte ručně vybírat síť a zadávat heslo, stačí obě zařízení spárovat aktivací funkce WPS na obou zařízeních (na telefonu položka v nastavení, na routeru tlačítko).

By Meyeroff Olejarz

Similar articles

  • Jakou VPN zdarma?

    Lídrem v tomto segmentu je aplikace, která nabízí bezplatné a neomezené VPN. Hlavní funkcí je jedna z nejrychlejších VPN. Pokud jsou k dispozici sítě s vyšší rychlostí, automaticky se připojí.

  • Jakou platební kartu?

    Je lepší mít kreditní nebo debetní kartu? Osobní účet s debetní kartou poskytuje majiteli okamžitý přístup k jeho penězům. Zůstatek na běžném účtu je přímo ovlivněn finančními transakcemi s kartou. Nemůžete se dostat do deficitu, pokud nemáte kontokorentní úvěr.

  • Jaký protokol používá FTP?

    Pro přenos souborů mezi počítači existuje počítačový protokol. Je nezávislý na platformě a lze jej používat nezávisle na použitém operačním systému.

  • Jakou DVD mechaniku?

    Jednou z nejprodávanějších externích DVD mechanik je mechanika od společnosti Asus. Má jednoduché napájení. Přestože umí číst disky CD a DVD, může na ně díky možnosti vypalování také zapisovat.

  • Jakou frekvencí procesoru?
  • Jakou znacku grafické karty?
  • Jakou integrovanou grafiku?
  • Co to je síťový protokol?
Co je to rychlost šíření vlnění? :: Co je Wi-Fi 802.11 AC?
Užitečné odkazy