Domovská stránka > K > Kdy Vznikly První Webové Stránky?

Kdy vznikly první webové stránky?

srpen 1989) Tim Berners-Lee dnes vede World Wide Web Consortium (které sám založil), jehož členové společně s veřejností vyvíjejí webové standardy. Zároveň je v čele Nadace World Wide Web, která se snaží zpřístupnit web co nejvíce lidem po celém světě.

Přečtěte si více

Související článek

Kdy byl první iPhone?

Steve Jobs v úterý ukázal světu vůbec první iPhone. Za posledních 15 let se modely s logem Applu staly jedněmi z nejúspěšnějších na světovém trhu.

Jak vypadaly webové stránky?

" nebo jste se chtěli podívat na vývoj a grafický vzhled webových stránek? Pokud ano existuje web archiv kde je vše uloženo. Na adrese www.archive.org ve vyhledávacím poli zadáte doménu a dáte vyhledat. Pak už si jen vyberete jaký datum či rok chcete zobrazit, a výsledek se vám ukáže.
Pokud jde o toto, kdo vymyslel web?
World Wide Web/Vynálezci
Autorem Webu je Tim Berners-Lee, který jej vytvořil při svém působení v CERNu. Navrhl jazyk HTML a protokol HTTP, napsal první webový prohlížeč WorldWideWeb a koncem roku 1990 spustil první webový server na světě info.cern.ch. V říjnu roku 1994 založil World Wide Web Consortium (W3C), které dohlíží na další vývoj Webu.

Navíc, co je to world wide web?

World Wide Web (WWW, zkráceně web, v doslovném překladu „světově rozsáhlá pavučina" nebo „celosvětová síť") je označení pro systém prohlížení, ukládání a odkazování dokumentů nacházejících se v internetu.
Navíc, kolik webových stránek je denně celosvětově napadeno?
Google uvádí, že každý den je celosvětově napadeno 40 000 webových stránek. Není to tedy nic neobvyklého. Významné stránky institucí jsou napadány častěji a nástroje jsou specifičtější, ale v ohrožení je každá stránka.

Související článek

Co znamená první řádek adresy?

První řádek ve většině zemí obsahuje název ulice a číslo popisné. Adresa může obsahovat číslo místnosti, číslo patra, číslo budovy atd.

Jak má vypadat homepage?

Na domovské stránce nesmí chybět menu, které stručně informuje, co dalšího se na webu nachází. A také umožňuje dostat se k těmto „skrytým" částem na jedno či dvě kliknutí. Vyvarujte se ale jeho zahlcení. Nemusí vést na úplně všechny podstránky, to pak ztrácí svou funkci přehledné navigace.
Jak najít smazaný web?
Stačí zajít na archive.org, zadat adresu webu a pokud byl uložen, najdete několik historickýchverzí stránek, místy sice s chybějícími obrázky, nicméně ve většině případů bez problémů použitelných. V tomto archivu je uchováváno přes 3 miliony GB dat, takže šance, že najdete stránku, kterou hledáte, je poměrně vysoká.

Jak zobrazit historii webu?

Mezi nejoblíbenější a nejspolehlivější patří například Internet Archive: Wayback Machine, který použijte následovně:
  1. Otevřete webové stránky www.archive.org.
  2. Do nabízeného textového pole zadejte adresu webu, jehož historickou verzi si přejete zobrazit.
  3. Během pár okamžiků máte na výběr dostupné varianty daných stránek.
Navíc, kdo je to tim berners-lee?
Timothy „Tim" John Berners-Lee (* 8. června 1955 Londýn) je anglický informatik, tvůrce World Wide Webu a ředitel konsorcia W3C, které dohlíží na pokračující vývoj webu.

Kdo začal využívat internet jako první?

Za otce zakladatele je možné označit tři vědce: Vintona Cerfa, Roberta Khana a Tima Berners-Lee. Na počátku 70. let navrhl americký počítačový vědec Vinton Cerf navrhl v rámci programu výzkumného centra amerického ministerstva obrany DARPA architekturu sítě nazvané ARPANET.

By Gretta Maycumber

Similar articles

Kdo se stará o Internet? :: Kdy se vrací rezervační poplatek?
Užitečné odkazy