Domovská stránka > J > Jak Poznat Druh Tapety?

Jak poznat druh tapety?

Evropská norma pro tapety DIN EN 235 rozděluje tapety dle materiálu do několika skupin:
  1. papírové tapety.
  2. vinylové tapety - bez papírového nosiče.
  3. vinylové tapety - s papírovým nosičem.
  4. vliesové tapety.
  5. přírodních materiálů
  6. textilní
  7. s kovovým efektem.
  8. velurové

Přečtěte si více

Související článek

Jak poznat 64 bitový systém?

Klikněte na tlačítko Start, do vyhledávacího pole napište systém a poté klikněte na položku Systém v seznamu Ovládací panely. Operační systém se zobrazí následujícím způsobem: 32bitová verze operačního systému: V části Systém se zobrazí 32bitová verze operačního systému.

A další otázka, co je vliesova tapeta?

Vliesové tapety jsou speciální tapety z netkané textilie, které se vyrábějí česáním polyesterových a celulózových vláken, přičemž vlákna jsou vzájemně svázaná pojivem. Tím se dosáhne maximální rozměrové stability. Tapety se navíc vyznačují vysokou propustností vzduchu a vodní páry.
Jak dlouho vydrzi tapety?
Většina výrobců uvádí, že po aplikaci vydrží papírové tapety na stěně 4 až 5 let.

Navíc, jak tapetovat kuchyň?

Vysaďte dvířka z pantů a položte je na pracovní desku nebo na stůl, kde pracujete. V horizontální poloze se s tapetou pracuje mnohem lépe. Odstraňte z plochy dvířek překážky, jako jsou třeba úchytky k otevíraní skříněk. Celou plochu, kterou chcete polepit, důkladně očistěte, omyjte, odmastěte a nechte dobře uschnout.
Co je to vinylová tapeta?
Tapety jsou plně omyvatelné, otěruvzdorné, odolné proti mechanickému poškození (poškrábání) a částečně tepelně izolují. Vinylové tapety jsou vzhledem k jejich vysoké omyvatelnosti vhodné i do vlhkých prostorů jako jsou koupelny nebo kuchyně. Vinylové tapety se vyrábějí z PVC (umělá hmota).

Související článek

Jak poznat že se jedná o hypertextový odkaz?

Dvojice definuje hypertextový odkaz.

Kde koupit tapety?

V e-shopu HORNBACH najdete přes 2000 vzorů tapet na zeď v mnoha provedeních.
Jaké lepidlo na vliesové tapety?
Na lepení použijte speciální lepidlo na vliesové tapety Euro 3000 vlies značky Pufas. Při aplikaci vliesových tapet se lepidlo nanáší pouze na stěnu tzn. že nepotřebujete žádný čas na provlhčení tapety.

Jak se lepí vinylové tapety?

Vinylové tapety na zeď lepte těsně vedle sebe, jen v rozích a na problémových místech je můžete přelepit přes sebe. Lepidlo naneste na tapetu i podklad roztíracím válečkem. Tapetu natřenou lepidlem obraťte na rubovou stranu a přeložte přes sebe, aby se lepidlo rovnoměrně vsáklo do celé tapety.
Následně, jaké obrazy do ložnice?
Obrazy vyjadřující pohyb a dynamiku volte spíše do jiných místností, třeba do obývacího pokoje. Zamyslete se i nad barvami, jež na obrazu převažují. Spíše se vyhněte se studeným barvám. Do ložnice se více hodí obrazy s klidnou tématikou a jemnými pastelovými barvami.

Co je fototapeta?

Fototapety, působivé fotky na stěnách

Fototapety na zeď jsou velkoformátové fotografie nebo grafické vzory natištěné na klasické papírové nebo vliesové tapetě. Nabízejí široký výběr motivů: abstraktní designy, přírodní motivy, krajinné scenérie a panoramata, významné světové památky i metropole.

By Alan

Similar articles

Jak přehrávat hudbu na iPhone? :: Jak vybrat tapetu do obýváku?
Užitečné odkazy