Domovská stránka > J > Jak Funguje Kompaktní Disk Cd?

Jak funguje kompaktní disk CD?

Kompaktní disk (CD, anglicky - compact disc; hovorově cédéčko) je optický disk sloužící k ukládání dat v digitální podobě. Tyto data jsou ukládána do jedné spirály. Spirála začíná u středu CD a smotává se ve tvaru spirály až k jeho konci. Celková délka takovéto spirály může být až šest kilometrů.

Přečtěte si více

Související článek

Jak funguje spínač?

Elektrický obvod je v jedné poloze přerušen. Při stisknutí kontaktů v druhé poloze je obvod uzavřen. Jeden obvod je ovládán z jednoho místa. Jeho analogy jsou zabudovány buď ve svítidlech, nebo v přívodních kabelech.

Navíc, na jakém principu pracují cd a dvd mechaniky?

Současné disky

Také základní princip uchovávání dat na těchto discích je stejný – mikroskopické drážky v záznamové vrstvě. Rozdíl je v tom, že s rostoucí datovou hustotou jsou i drážky menší a blíže u sebe. CD také měla datovou a reflexní vrstvu na horní straně disku.
Jaké CD na vypalování hudby?
Jaký typ disku mám použít?
  • Chcete-li vytvořit zvukové CD, které bude možné přehrát ve většině stereosystémů, použijte disky s označením CD-R.
  • Chcete-li vytvořit CD s MP3 soubory, které bude možné přehrát v počítači i v přehrávači MP3 CD, použijte disk s označením CD-R.

A jaký je rozdíl mezi cd a dvd?

Disk DVD (Digital Versatile Disc nebo Digital Video Disc) je podobný jako disk CD-ROM, jelikož z něj lze data pouze číst. Hlavním rozdílem je, že na disk DVD lze uložit mnohem více dat než na disk CD-ROM, CD-R nebo CD-RW. Disk DVD+R je zapisovatelný formát disk typu DVD podobný CD-R.
Co je notebook bez mechaniky?
Bez mechaniky znamená, že v notebooku není vestavěna optická CD/DVD mechanika. Ale je možné ji dokoupit a připojit přes USB. Ale pořát nebude vestavěná a pokud ji budete potřebovat a budete notebook přenášet, tak si ji budete muset vžít s sebou.

Související článek

Proč se mi nezobrazuje flash disk?

Po otevření okna Správa počítače vyberte v nabídce vlevo položku Úložiště / Správa disků. Disk, který není zobrazen, můžete vyhledat tak, že na něj kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete možnost Importovat cizí disky.

Lidé se také ptají, co je mechanika notebooku?

Optická mechanika slouží ke čtení nebo zápisu optických disků CD, DVD nebo moderních Blu-ray. Dnešní notebooky jí však již běžně vybavené nejsou.
Co je optický disk?
Optický disk je paměťové médium diskového tvaru, které k záznamu nebo adresaci používá světelný paprsek laseru.

A kdo vymyslel audiokazetu?

Audiokazeta/Vynálezci
Kdo je vynálezce dynamitu?
Dnes je křemelina nahrazena porézními látkami s přídavkem ledku a nejméně s 6 % nitroglycerinu. Alfred Nobel získal patent na dynamit v roce 1867. Vynález dynamitu omlouval Alfred Nobel celkem právem jako dobrodiní, jímž chtěl lidstvu poskytnou spolehlivou a bezpečnou důlní třaskavinu.

Když to vezmeme v úvahu, jak se jmenoval první český přehrávač cd?

První přehrávač hudebních kompaktních disků se jmenoval Sony CDP-101 a funkčně se příliš nelišil od současných přehrávačů. Pro český socialistický trh byl důležitý přehrávač Tesla MC 900, který od roku 1985 licenčně z dovezených dílů montovali v továrně Tesly v Litovli - technicky šlo o přehrávač Philips CD204.

By Bartie Hartsfield

Similar articles

Co se používá pro čtení dat na DVD? :: Co je to FDD?
Užitečné odkazy