Domovská stránka > C > Co To Je Substance?

Co to je substance?

Substance (z latinského sub-stantia, podloží, základ; kalk řeckého hypo-stasis) může znamenat: Podstata – stálá a neměnná stránka jsoucen (věcí), které existují samy o sobě a nesou na sobě proměnlivé případky (akcidenty) Chemická substance – chemická látka.

Přečtěte si více

Pokud jde o toto, co je podstatou filozofie?

ideá = podstata, podoba, také eidost – obraz), znamená představu, objekt myšlení. Filozofie je univerzální nauka o podstatě světa a nejobecnějších souvislostech v něm, které se týkají pojetí absolutna, přírody, kultury, člověka i samého poznání.
Co to je bytí?
Bytí jako podstatné jméno (řecky to einai, latinsky esse, anglicky being, německy das Sein) je filosofický výraz pro celek všeho, co bylo, jest a bude. Jakkoli se člověk s bytím setkává v nejrůznějších jsoucnech, událostech a zkušenostech, filosofie přemýšlí i o tom, co je spojuje a přesahuje právě jakožto bytí.

Když to vezmeme v úvahu, co je podstatou života?

Každý člověk se narodí s určitými vlastnostmi a předpoklady, které získává genetickou dědičností od svých rodičů, prarodičů a celé řady předků. Tyto vlastnosti ovlivňují celý jeho život a určují jeho celoživotní dráhu. Každý člověk je jedinečným originálem a na celé zemi neexistují dva naprosto stejní jedinci.
Co to znamená princip?
Princip (z lat. principium, počátek) je základní a obecně uznávané myšlenkové východisko, zásada, pravidlo, zákon, které se nedokazuje, ale z něhož lze chápat nebo odvozovat další důsledky pro jednání nebo poznání. U technických zařízení základní myšlenka, z níž je lze pochopit (např. princip elektromotoru).

A co je to metafyzický?

Metafyzika (z řeckého τὰ μετὰ τὰ φύσικα ta meta ta fysika to, co je za fyzickým) je filosofická disciplína, která zkoumá základní kategorie, jsoucno a bytí v jeho obecnosti, až po bytí nejvyššího jsoucna – Boha (přirozená teologie).
Následně, co to je substituce?
Substituce je: Obecně záměna, náhrada. Záměna jednoho statku za jiný, který uspokojí tutéž potřebu zákazníka.

Když to vezmeme v úvahu, co je základem filozofie?

Filosofie nebo filozofie, řecky φιλοσοφία, z φιλειν (filein, mít rád, toužit po něčem) a σοφια (sofía, moudrost, zdatnost) je soustavné, racionální a kritické zkoumání skutečnosti, světa a člověka, případně i toho, co je přesahuje (metafyzika).
Někdo se také může ptát, co stojí na počátku každé filozofie?
Důvody ke vzniku filosofie

mýtus -staví se na základě příkazů a zákazů, vychází z každodenní skutečnosti, předkládá člověku „hotovou" moudrost, znalost vztahující se k životu; je více protkán emocemi; nevytváří reflexi činů

Co to je filozof?

Filozof je člověk, který se zabývá soustavným, racionálním a kritickým zkoumáním skutečnosti, světa a člověka, případně toho, co přesahuje (metafyzika). Hledá pravdivé poznání, smysl a dobrý život prostředky reflexe, racionální argumentace a diskuse.

By Way

Co znamená jsoucno? :: Na čem závisí rychlost vlnění?
Užitečné odkazy