Domovská stránka > J > Jak Se Nazývá Zařízení Které V Síti Lan S Topologií Hvězda Propojuje Jednotlivé Kabely?

Jak se nazývá zařízení které v síti LAN s topologií hvězda propojuje jednotlivé kabely?

Hvězda (STAR)

V sítích s topologií hvězda je každá stanice připojena ke společnému uzlu - aktiv- nímu prvku sítě, kterým je buďto rozbočovač (hub), nebo modernější přepínač (switch). Ten tvoří základní spojovací jednotku celé sítě. Od rozbočovače vede ke každé stanici samostatný kabel. Výhodou je obrovská stabilita.

Přečtěte si více

Související článek

Které telefony podporují Galileo?

Apple, Realme, Moto, POCO a další...

Lidé se také ptají, jak velká je lan síť?

Tenký ETHERNET
Standardní ETHERNETTenký ETHERNET
Počet stanic v 1 úseku sítě (segmentu)10030
Délka úseku (segmentu)500 m185 m
Vzdálenost stanic od sběrnice50 m-
Max. vzdálenost úseků sítě (segmentů)1000 m1000 m
3 další řádky
Lidé se také ptají, jak se nazývá balíček dat pomocí kterých putují data v počítačových sítích?
Internet je celosvětový systém propojených počítačových sítí („síť sítí"), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.

A jaký je rozdíl mezi technologiemi přepojování okruhu a přepojování paketů?

Základním charakteristickým rysem přepojování paketů je to, že jednotlivé pakety (bloky) od různých odesilatelů a určené různým příjemcům se přenáší společným přenosovým kanálem, který v jistém smyslu „patří všem" (zatímco při přepojování okruhů je z něj jakoby uměle „vyříznuto" více individuálních podkanálů, a ty jsou
Jak se nazývá centrální prvek sítě topologie hvězda?
Hvězda (star) - Hub and Spoke

Je zde centrální prvek, který realizuje propojení zařízení, a do něj jsou připojena jednotlivá zařízení. Jako centrální prvek slouží hub nebo switch, ale z jiného pohledu se může jednat i o router.

Související článek

Jak najit zarizeni podle IP adresy?

K tomuto účelu existují různé programy. Provádí se skenování sítě nebo internetu. Pokud zjistí, že v místní síti něco je, vytvoří seznam všech adres.

Když to vezmeme v úvahu, co je to pan síť?

PAN je zkratka z anglického Personal Area Network, což je volně přeloženo osobní síť. PAN je počítačová síť tvořená komunikujícími zařízeními jako mobilní telefon, PDA nebo laptop, které jsou v blízkosti jedné osoby. Dosah takové osobní sítě je většinou jen několik metrů.
Jaké služby nabízí počítačová síť?
Rozlehlá počítačová síť poskytuje tyto služby: • práce na vzdálených počítačích (remote login), přenos dat (ftp), elektronická pošta (e-mail), • přístup do rozsáhlých informačních databází, konference, diskusní kluby, • WWW (World Wide Web).

A jak funguje ethernet?

Ethernet je jedním z internetových protokolů, který definuje způsob, jak posílat data na lokální síti (tzn. mezi počítači doma, nebo ve firmě). Pro adresování (komu, od koho) používá již zmíněné MAC adresy (adresy konkrétních zařízení).
Který typ síťového kabelu je odolný vůči elektromagnetickým vlivům?
Optické kabely

Kabely jsou odolné proti elektromagnetickému rušení i vlivům atmosférické elektřiny, což z nich činí technologii vhodnou pro propojování budov, a budování sítí v prostředích s vysokou úrovní elektromagnetického rušení. Pro sítě Ethernet se používají levnější multimode i dražší singlemode optické kabely.

Jaké typy síťových kabelu se uplatňují v ethernetových sítích?

Kroucená dvojlinka je druh kabelu, který je používán v telekomunikacích a počítačových sítích. Kroucená dvojlinka je tvořena páry vodičů, které jsou po své délce pravidelným způsobem zkrouceny a následně jsou do sebe zakrouceny i samy výsledné páry.

By Hedva Doyal

Similar articles

Jakou grafickou kartu má PS5? :: Jaké jsou možné fyzické topologie Ethernet síti?
Užitečné odkazy