Domovská stránka > J > Jak Prepnout Wi-Fi Na 24?

Jak prepnout Wi-Fi na 24?

Zvolte položku Pokročilá nastavení. Pokračujte na Bezdrátová nastavení a vyberte Bezdrátový signál. U položky Bezdrátová frekvence 2,4 GHz je možní změnit frekvenci v řádku Kanál. Zvolte položku Ručně a z roletky vyberte jeden z možných kanálů.

Přečtěte si více

Související článek

Jak přepnout Siri do češtiny?

Přejděte do nastavení zařízení.

Co je to WiFi 5?

Wifi 5 je označení pro IEEE 802.11ac standard bezdrátové komunikace poskytující vysokou datovou propustnost v bezdrátových sítích na frekvenci 5 GHz. Tento standard je z rodiny IEEE 802.11 (které mají obchodní označení Wi-Fi) a jsou vyvíjeny IEEE Standards Association.
Jak zjistím frekvenci routerů?
WiFi Analyzer

V počítači i v mobilu. WiFi Analyzer vám pomůže zjistit, která pásma jsou ve vašem okolí nejvíce zabraná. Většina dnešních routerů si ta volnější umí vybrat sama, často se ale hodí je vybrat ručně a přiřadit nastálo. Aplikace vám poskytne informace o všech sítích v dosahu a doporučí ideální nastavení.

Jak nastavit svojí Wi-Fi?

Vyhledejte sekci Wireless (WiFi, WLAN), Security a vyhledejte položku WPA/WPA2. Toto WPA zaškrtněte a vyplňte v políčku password vaše heslo do WiFi sítě. Heslo by mělo obsahovat minimálně 8 znaků. Pak už jen stačí uložit nastavení a restartovat router.
Jak nastavit kanál na Wi-Fi?
Přihlásíme se do administrace routeru, Login: admin – Heslo: admin (pokud nejde bude uvedeno v manuálu k routeru). Zvolíme položku Wireless Settings a zde zvolíme položku Channel kde nastavíme vybraný kanál (nejlépe 6, nebo 9). Poté nezapomeňte kliknout na tlačítko SAVE.

Související článek

Jak přepnout Wi-Fi kanál?

Přihlašovací stránku můžete zobrazit ve webovém prohlížeči, pokud zadáte adresu svého směrovače. Pokud jste heslo dlouho neměnili, je tovární název admin. Kanál můžete změnit v kategorii Bezdrátové připojení zde. Tlačítkem Uložit lze změnu uložit.

Navíc, jak aktivovat 5ghz wi-fi?

Zapněte a nastavte 5GHz hotspot na straně mobilního zařízení

1. Na stránce nastavení mobilního zařízení klepněte na [Síť a internet]①, klepněte na [Hotspot a tethering]②, klepněte na [přepínač]③ a tím zapněte Wi-Fi hotspot.
Co to je WiFi 6?
Wi-Fi 6 rozšiřuje WiFi pásmo z 80 MHz na 160 MHz, zdvojnásobuje šířku kanálu a vytváří rychlejší spojení z routeru do zařízení. Díky Wi-Fi 6 si můžete vychutnat filmy v rozlišení 8K, stahování a nahrávání velkých souborů a přístup k inteligentním domácím zařízení - to vše bez vyrovnávací paměti.

Pokud jde o toto, co znamená wi-fi ac?

Pásmo WiFi 802.11ac (též označované jako 5GHz WiFi pásmo) má v Evropě k dispozici celkem 19 vzájemně se nepřekrývajících kanálů (oproti jen 3 v pásmu 2,4 GHz). To je celkem dostatečný prostor pro spolehlivé nasazení klidně i v rušném centru města, kde se mezi sebou WiFi sítě výrazně překrývají.
Jaký je nejnovější standard Wi-Fi?
Nejnovějším standardem je 802.11ad, který přibírá pásmo 60 GHz (první zařízení byla na trhu v roce 2016). V říjnu roku 2018 zavedla Wi-Fi Alliance pro lepší orientaci nová označení pro jednotlivé verze standardů IEEE 802.11 ve stylu Wi-Fi x (kde x označuje konkrétní verzi standardu).

Jak zjistit frekvenci Wi-Fi na mobilu?

Aplikace WiFi Analyzer (open-source) s tímto úkolem velmi dobře pomůže. V první řadě v nastavení vyberte, jaké frekvenční pásmo chcete zkoumat – 2,4 či 5 GHz. Následně pomůže záložka Channel rating, která proskenuje všechny kanály v našem okolí a ohodnotí je. Díky skóre snadno poznáme, ke které síti se máme připojit.

By Claiborn

Similar articles

Jaký je nejlepší procesor? :: Co to jsou lexikální prostředky?
Užitečné odkazy