Domovská stránka > C > Co To Je Topologie?

Co to je topologie?

Topologie (z řeckého topos - místo a logos - studie) je obor matematiky, opírající se o velmi obecný výklad pojmu prostor (topologický prostor). Studuje takové vlastnosti útvarů, které se nemění při oboustranně spojitých transformacích („blízké“ body se transformují opět v „blízké“ body).

Přečtěte si více

Související článek

Jak se rozdělují sítě z hlediska topologie?

Nejčastěji se používají topologie sběrnice, prstence, hvězdy, stromu a páteře.

Jak velká je LAN síť?

Tenký ETHERNET
Standardní ETHERNETTenký ETHERNET
Počet stanic v 1 úseku sítě (segmentu)10030
Délka úseku (segmentu)500 m185 m
Vzdálenost stanic od sběrnice50 m-
Max. vzdálenost úseků sítě (segmentů)1000 m1000 m
3 další řádky
Můžete se také zeptat, jak se připojit k lokální síti?
Klikněte na Start → Ovládací panely → Síťová připojení a vyberte přídavnou kartu, jíž použijete k propojení s notebookem. Otevřete vlastnosti karty a na záložce Obecné dvakrát poklepejte na Protokol sítě Internet (TCP/IP). Zvolte možnost Použít následující IP adresu a vložte například 192.168.0.1.

Jaká zařízení obvykle nalezneme v LAN sítích?

Nejrozšířenějšími technologiemi v dnešních LAN sítích jsou Ethernet a Wi-Fi (nebo také WLAN), v minulosti byly používány např. ARCNET a Token Ring.
Můžete se také zeptat, jak nastavit wan?
Vložte AC adaptér vašeho bezdrátového routeru do DC-IN portu a zapojte do zásuvky. Použijte jiný síťový kabel a připojte váš modem do WAN portu vašeho bezdrátového routeru. Použijte svazkový síťový kabel a připojte váš počítač do LAN portu vašeho bezdrátového routeru.

Související článek

Jaké jsou možné fyzické topologie Ethernet síti?

Mezi základní topologie používané v sítích patří sběrnice, kruhová síť, hvězda, strom a síť. Topologie sběrnice využívá k propojení ostatních zařízení jeden souvislý kus kabelu.

Můžete se také zeptat, jak zmenit nastaveni wi-fi routeru?

Nastavení proveďte pomocí prohlížeče

Samotné nastavení routeru se provádí pomocí webového prohlížeče, do kterého stačí zadat správnou adresu. Pravděpodobně to bude 192.168.0.1 nebo 192.168.1.1, určitě jí ale naleznete v manuálu nebo nalepenou na samotném routeru stejně jako přihlašovací údaje.
Když to vezmeme v úvahu, jak zapojit wi-fi?
Jak zapojit router ?
  1. router umístíme na požadované místo ( ideálně mezi místnosti kde chcete mít nejlepší pokrytí ) a zapojíme jej do zásuvky na 230 V.
  2. přívodní ETHERNET / UTP kabel zapojíme do portu WAN (internet) do routeru, ten bývá jako jediný barevně odlišený

Co je Lan a WLAN?

Zkratka pro „Wireless Local Area Network". WLAN nebo bezdrátové připojení LAN, Je síť který umožňuje zařízením se připojit a komunikovat bezdrátově. Na rozdíl od tradičního drátové LAN, ve kterém zařízení komunikují Ethernet kabely, zařízení na WLAN komunikují přes Wi-Fi.
Co je potřeba pro připojení do sítě?
Připojení do sítě a nastavení počítače
  1. Síťová karta. Musíte vlastnit počítač se síťovou kartou typu Ethernet s rychlostí minimálně 10/100 Mbit s konektorem RJ-45.
  2. Kabel typu RJ-45.
  3. Datové zásuvky na pokoji.
  4. Nastavení počítače.

Pokud jde o toto, jak vzniká počítačová síť?

Počítačová síť vznikne ve chvíli, kdy dva (někdy se říká minimálně tři) nebo více počítačů propojíme dohromady pomocí telekomunikačního systému za účelem sdílení zdrojů. V praxi je dnes nejrozšířenější síť založena na technologii ethernet a používá protokol TCP/IP. Počítačové sítě se dělí podle řady kritérií.

By Yurik

Similar articles

  • Jaké jsou topologie sítě LAN?

    Je zde popsána skutečná konstrukce sítě, jednotlivá zařízení a jejich umístění, jakož i spojení mezi nimi. Data se v síti přenášejí z jednoho zařízení na druhé.

Na co se dělí slova? :: Jaké jsou druhy počítačových sítí?
Užitečné odkazy