Domovská stránka > J > Jak Zjistit Aktuální Verzi Windows 10?

Jak zjistit aktuální verzi Windows 10?

Vyhledání informací o operačním systému ve Windows 10
  1. Vyberte tlačítko Start > Nastavení > Systém > O systému .
  2. V části Specifikace zařízení > Typ systému se podívejte, jestli máte 32bitovou nebo 64bitovou verzi Windows.
  3. V části Specifikace Windows zjistíte edici a verzi Windows spuštěnou na vašem zařízení.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

A další otázka, jak nainstalovat 21h1?

U zařízení s verzemi 2004 a 20H2, která dostávají aktualizace přímo z aktualizace Windows, se zařízení automaticky instalují do Windows 10 verze 21H1. Pokud se zařízení aktualizuje z Windows 10, verze 1909 nebo starší verze, nelze tento balíček pro povolení aktualizace funkcí nainstalovat ručně.
Co je Windows 10 20H2?
Říjnová aktualizace Windows 10 je k dispozici prvním uživatelům. Přináší definitivně novou verzi prohlížeče Edge a pak několik spíš kosmetických změn. Microsoft vypustil mezi nedočkavé uživatele nejnovější aktualizaci Windows 10 s kódovým označením 20H2, též označovanou jako říjnovou.

Když to vezmeme v úvahu, jak zjistím windows 11?

Ověřovat kompatibilitu Windows 11 je možné prostřednictvím aplikace PC Health Check. Stejně tomu bylo mimochodem v době, kdy na trh přišly desítky. Stahovat tuto aplikaci je možné přímo z webu amerického softwarového gigantu. Odkaz se nachází téměř na konci stránky, v rámečku nazvaném Zkontrolovat kompatibilitu.
A další otázka, jaké jsou verze windows 10?
Windows 10 je nabízen ve dvou hlavnch verzích. Je to Windows 10 Home a Windows 10 Professional. Pokud řešíte, jaký z nich zvolit, přinášíme k tomu rozbor nejdůležitějších rozdílů.

Související článek

Kolik GB má Windows 11?

K dispozici jsou 4 gigabajty.

A další otázka, jak zjistit verzi windows 10 z hdd?

Jak zjistit verzi Windows z HDD

Vyhledejte si adresář C:/Windows/System32 a v něm soubor ntoskrnl. Klepněte na něj pravým tlačítkem myši a v rozbalené roletce klepněte na Vlastnosti. V otevřené tabulce pak najdětě záložku Podrobnosti. V této záložce najdete informace o verzi Windows na pevném disku.
Lidé se také ptají, jak zjistit verzi windows z iso?
Verze systému Windows 10 pomocí souboru ISO
  1. Pokud install.wim zadáte dism /Get-WimInfo /WimFile:x:\sources\install.wim /index:1.
  2. Pokud install.swm zadáte dism /Get-WimInfo /WimFile:x:\sources\install.swm /index:1.
  3. Pokud install.esd zadáte dism /Get-WimInfo /WimFile:x:\sources\install.esd /index:1.

Následně, jak zjistit verzi windows z příkazového řádku?

Pomocí klávesové zkratky [Windows]+[R] a příkazu »cmd« spusťte Příkazový řádek. Pro zjištění informací o operačním systému zadejte příkaz »systeminfo«. Příkaz potvrďte klávesou [Enter]. V řádcích OS Name a OS Verion najdete informaci o sestavení (buildu) a edici operačního systému Windows.
Jak Aktualizovat na 21H2?
Před aktualizací na Windows 10 verze 21H2 pomocí balíčku povolení musíte používat Windows 10, verzi 2004, 20H2 nebo 21H1. Před použitím této aktualizace musíte mít nainstalované následující předpoklady: Servicing stack update for Windows 10, version 2004: Sept or a later servicing stack update.

Následně, jak ručně nainstalovat aktualizace windows 10?

Pokud chcete ručně vyhledat nejnovější doporučené aktualizace na zařízení s Windows 10, vyberte Spustit > Nastavení > Aktualizovat & zabezpečení > Windows Update > Vyhledat aktualizace.

By Enrico Roten

Similar articles

Jak nainstalovat aktualizaci 20H2? :: Jaká je poslední aktualizace Windows 10?
Užitečné odkazy