Domovská stránka > C > Co To Je Čipset?

Co to je čipset?

Čipová sada (anglicky chipset) je jeden nebo více integrovaných obvodů (čipů), které jsou navrženy ke vzájemné spolupráci a jsou obvykle prodávány jako jediný produkt. V oblasti počítačů je termín obvykle používán k označení specializovaných čipů na základní desce nebo na rozšiřujících kartách.

Přečtěte si více

Co znamená ku procesoru?

To znamená, že takový procesor nemá žádné speciální vlastnosti. Přípona „T" prezentuje procesory se sníženým TDP neboli úspornou variantu procesoru. Přípona „R" značí výkonnější grafický čip a přípona „P" zase méně výkonné grafické jádro. Pokud procesor stolního počítače obsahuje příponu „K", půjde jednoduše taktovat.
Co to je frekvence procesoru?
Frekvence, neboli takt procesoru, je udáván v gigahertzech. Tedy udává, kolik se uděje cyklických dějů (výpočtů) za jednu sekundu. Větší frekvence znamená vyšší výkon procesoru.

Když to vezmeme v úvahu, co umí procesor?

Centrální procesorová jednotka (zkratka CPU, anglicky central processing unit) je v informatice označení základní elektronické součásti v počítači, která umí vykonávat strojové instrukce, ze kterých je tvořen počítačový program a obsluhovat jeho vstupy a výstupy.
A jaký procesor firmy intel s jádrem i7 bude vhodný pro základní desku se socketem 1200 rychlosti sběrnice 3 8 ghz?
Socket LGA 1200
Modely procesorů Intel Core i7 "Comet Lake-S" pro LGA 1200
Modelové označeníTaktGrafické jádro
Core i7-10700K3,8 GHzUHD Graphics 630
Core i7-10700KF3,8 GHz-
Core i7-107002,9 GHzUHD Graphics 630
2 další řádky

Jakou desku pro am4?

Nejlepší základní desky s čipsetem B550 do 4000 Kč
Model | CenaVRMSata
ASRock B550 Pro4 3 900 Kč Alza | Heu6 +2 50A|6
Gigabyte GA-B550M AORUS PRO 3 500 Kč – | Heu5×2 +34
Asus TUF GAMING B550M-PLUS 4 000 Kč Alza | Heu8+2 ps 50A4
Asus TUF GAMING B550-PLUS 4 000 Kč Alza | Heu8+2 ps 50A6
2 další řádky
Jaký procesor AMD nebo Intel?
Výhodou AMD Ryzen 5000 je, že jde o už poměrně zajetou a odladěnou platformu s cenově dostupnými základními deskami i výkonnými paměťmi. Intel Alder Lake je pořádný kus hi-techu vybavený pořádnou dávkou výkonu, ale jeho nevýhodou jsou prozatím dražší desky a nedostupné a dočasně nikterak závratně rychlé DDR5 paměti.

Jaký typ procesoru?

Pro práci s náročnějšími programy nebo hraní her raději zvolte notebook s dvoujádrovým procesorem Intel Core i5 nebo dvou či čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7. Grafická karta – neboli GPU – je čip, který vytváří obraz na monitoru.
A další otázka, jaký procesor amd?
Středně náročným doporučujeme AMD Ryzen 7 3700X s 8 jádry a integrovanou GPU. Výkonný procesor s deseti jádry za neuvěřitelně nízkou cenou. Maximální takt až 5,2 GHz. AMD Ryzen 7 patří mezi kvalitní procesory na hry.

Pokud jde o toto, jak zjistit jakou mám motherboard?

Stačí stisknout kombinaci [Windows] + [R] a zadat příkaz »cmd«. Otevře se okno příkazového řádku systému Windows. Do příkazového řádku zadejte příkaz »wmic baseboard get product, manufacturer, version, serialnumber« a stiskněte klávesu [Enter].

By Mauretta

Jak zjistit IP v telefonu? :: Jak se píše milion v angličtině?
Užitečné odkazy