Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Laptopem A Notebookem?

Jaký je rozdíl mezi laptopem a notebookem?

Laptop je starší označení pro obdobu notebooku (název vychází z možnosti použití na kolenou – laptop = počítač na klín). Změna označení tak vyjadřovala zmenšení velikosti a tloušťky (notebook = zápisník, kniha).

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

Co je to notebook?

Notebook je označení pro přenosný počítač, který je používán pro stejné úlohy, jako stolní počítače (desktopy). Notebooky mají komponenty, které poskytují srovnatelné funkce jako komponenty stolních počítačů. V angličtině se však lze také setkat s pojmem laptop (angl.
Co by měl mít dobrý notebook?
Ceny i výkon jednotlivých typů notebooků se výrazně liší. Technické parametry jsou pro vás důležité, pokud od notebooku očekáváte pořádný výkon, který zvládne náročné grafické programy nebo nejnovější hry. Pracovní notebook by měl mít kvalitní podsvícenou klávesnici a dostatečně velký touchpad s podporou gest.

Jaká je nejlepší značka notebooku?

Z hlediska kvality profesionálních notebooků hodnotíme nejvýše Lenovo, HP a Apple. Pokud vás zajímá především cena, je nejlepší volbou Acer. "Lenovo stále vyrábí nejkvalitnější notebooky."
Pokud jde o toto, jak vybrat kancelářský notebook?
Dobrý kancelářský notebook by měl mít 15,6" displej (dostatečně velká pracovní plocha a zároveň dobrá přenositelnost), pohodlnou klávesnici s numerickým blokem a dlouhou výdrž na baterii.

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

Jak se říká malému notebooku?

Netbook (mini notebooky)

Většinou nabízejí jen základní procesor, malé úložiště, avšak vcelku uspokojivou výdrž baterie.
A další otázka, proč si koupit notebook?
V tomto ohledu je notebook praktičtější. Problémem je ale rozšiřitelnost, tedy výměna komponent za výkonnější. Právě již zmiňovaná výhoda "vše v jednom" všechny notebooky dost diskvalifikuje. Nemůžete měnit mechaniku, nemůžete si pořídit jiný displej, grafická karta i procesor vám v notebooku zůstanou již navždy.

Kdy byl vyroben první notebook?

Historie notebooků je stará teprve 36 let

Psal se rok 1981, když Adam Osborne představil světu první notebook. Zájem o něj měly především velké společnosti a platily za jediný kus v přepočtu 100 tisíc korun.
Následně, co je v počítači?
Současný počítač se skládá z hardware, které představuje fyzické části počítače (procesor, klávesnice, monitor atd.) a ze software (operační systém a programy).

Kdo vymyslel tablet?

První pokusy a sestrojení tabletu sahají do druhé poloviny 20. století, ale až v roce 1968 počítačový vědec Alan Kay představil svůj návrh na Dynabook - počítač pro děti všech věkových kategorií.

By Franni Nally

Similar articles

Na co se zaměřit při výběru notebooků? :: Co je vydavatel?
Užitečné odkazy