Domovská stránka > C > Co Je To Zkracování Slov?

Co je to zkracování slov?

Způsob tvoření slov, jehož motivem je větší ekonomičnost zkrácené podoby než existujícího nezkráceného pojmenování jednoslovného n. víceslovného; při z. se zároveň vytrácí explicitnost pojmenování, nutná pro jednoznačnost významu.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to význam slov?

Jazykový význam slova souvisí se schopností zaznamenat slovo v písmu, tisku a mluvené řeči a odlišit ho od jeho shodného znění v mluvené řeči.

Můžete se také zeptat, jak se pisi iniciály?

Iniciálové zkratky jsou zkratky tvořené z počátečních písmen víceslovných názvů. Píšeme je velkými písmeny (iniciálami) a bez teček podobně jako značky, protože nabývají značkového charakteru (viz Značky, čísla a číslice).
Můžete se také zeptat, jak se píše zkratka?
Zkratky, které vznikly zkrácením názvů psaných s velkým písmenem na začátku, se píšou s počátečním písmenem velkým. Ostatní zkratky se píšou zpravidla s počátečním písmenem malým. (Odchylně se užívá velkých písmen u některých značek.)

Pokud jde o toto, co znamená zkratka setuza?

Sazka (= sázková kancelář), Setuza (= Severočeské tukové závody), Spofa (= Spojené farmaceutické závody), pexeso (hříčka z názvu televizního pořadu Pekelně se soustřeď); někdy se zkratky slovní hříčkou připodobňují již existujícím slovům, např.
Pokud jde o toto, jak se skladaji slova?
Složenina (kompozitum) je v lingvistice lexém (slovo), který se skládá z nejméně dvou jiných lexémů (slov). Skládání (kompozice) je jeden ze způsobů tvoření slov – slovotvorby, a to vedle odvozování (derivace), zkracování (abreviace), slučování (univerbizace) a vytváření sousloví (multiverbizace).

Související článek

Jak zjistit Vyhledávanost klíčových slov?

Kliknutím na Nástroje zjistíte míru vyhledávání na Seznamu.

Někdo se také může ptát, co vzniká skládáním slov?

Jedná se o tvoření slova ze dvou nebo tří základových slov. Skládáním vznikají složeniny. Místo, kde se základy setkávají, označujeme jako morfogolický šev.
Jak se píše tohoto roku?
Častá vyjádření v českém jazyce
NázevZkratka
čísloč., čís.
číslo popisnéč. p.
rokr.
tohoto rokut. r.

Jak se píše ČJ?

= číslo, č. j. (i čj.) = číslo jednací, č.
Jak se píše zkrátka číslo jednací?
V požadovaném případě se ve tvaru "/ČJ-2017-990210-PD" za lomítkem v čísle jednacím nachází zkratka ČJ (číslo jednací), což je bližší označení rozlišující jednotlivé základní evidenční pomůcky v případě vedení více základních evidenčních pomůcek v rámci útvaru (maximálně 4 alfanumerické znaky)", dále spojovník a rok.

A jak se píše zkratka aš?

Čárka v názvu musí být

Jedná se o označení typu právnické osoby a jejich zkratky, jako jsou např. s. r. o., spol. s r. o. (společnost s ručením omezeným), o. p. s. (obecně prospěšná společnost), a. s. (akciová společnost), v. o. s. (veřejná obchodní společnost).

By Teresina

Similar articles

Jak se píše zkratka paní? :: Jak Kopírovat adresu odkazu?
Užitečné odkazy