Domovská stránka > J > Jak Zjistit Stav Baterie Auto?

Jak zjistit stav baterie auto?

Připojte voltmetr na svorky akumulátoru a změřte napětí.
  1. 12,58V – 12,66V. Pokud voltmetr ukazuje hodnotu mezi 12,58 a 12,66 volty, je autobaterie plně nabitá a v pořádku.
  2. 12,70V – 12,80V. Pokud se jedná o bezúdržbovou autobaterii, je to její normální „nabité“ napětí.
  3. 11,5V – 12,5V.
  4. 10,5V – 11,5V.
  5. 0V - 10,5V.
  6. 13V – více.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit co je na SD kartě?

Pokud na domovské obrazovce stisknete tlačítko nabídky, vyberte nastavení z nabídky. To se může jmenovat jinak, například Paměť telefonu nebo podobně. Zde se zobrazuje celkové a volné místo ve vnitřní paměti telefonu.

Navíc, jak se pozná špatná autobaterie?

Nabitá autobaterie by měla mít napětí 12,6 V.

Při poklesu napětí pod 12,5V je již nutné autobaterii dobít. Při poklesu napětí na 10,5V je patrně baterie již zničená, ale můžete jí zkusit dobít.
Někdo se také může ptát, jak otestovat motobaterii?
Použijte žárovku 12V, 10W nebo 21W, pokud je záře normální, baterie je v pořádku, jinak slabá, baterie je vybitá. Nabijte jej a vyzkoušejte, mělo by to fungovat, jinak vyprší životnost baterie.

Jak změřit Multimetrem autobaterií?

Multimetr by měl být nastavený na rozsah 20 V. Zařízení přiložte na svorky autobaterie. Kladný vodič na kladný pól (většinou červený), záporný na záporný. U voltmetru do zapalování to máte jasné.
Lidé se také ptají, jak zjistit výdrž baterie?
Otevřete na telefonu aplikaci Telefon. Zadejte kód * # * # * # * # 4636 v aplikaci. Aniž byste museli stisknout tlačítko volání, na obrazovce se otevře nové menu. V nabídce, která se otevře na obrazovce, přejděte na možnost s názvem Stav baterie (tento název může být v telefonu v angličtině).

Související článek

Jak zjistit PUK SIM karty T Mobile?

Svůj původní PIN a PUK kód najdete v uvítacím dopise nebo na plastovém obalu, který jste od nás obdrželi. PUK kód najdete v sekci Můj T-Mobile v části Smlouva.

Lidé se také ptají, kolik má mít autobaterie v?

S voltmetrem zjistíme jeho hodnotu a podle té vyhodnotíme stav autobaterie. Pokud má napětí více než 12,6 V, pak je úplně v pořádku. Při hodnotách 12,4 - 12,6 V není baterie nabitá do plné kapacity, ale pořád je to dostatečné. Pokud nám voltmetr ukáže hodnotu pod 12,4 V, je nutné ji neprodleně dobít.
Někdo se také může ptát, jak dlouho vydrží baterie do auta?
Běžná výdrž autobaterie se udává kolem pěti let, ale špatným zacházením můžeme o akumulátor přijít mnohem dříve. Naopak správná údržba autobaterie může prodloužit život akumulátoru i o několik let, a to platí jak pro klasické, tak pro bezúdržbové baterie, kdy je v tomto případě název mírně zavádějící.

Jak nastartovat auto s vybitou baterii?

Nejprve připojíme svorku na kladný pól vybitého akumulátoru, teprve poté na kladný pól pomocného akumulátoru. Dále pak černý kabel propojíme s minusovým pólem pomocné baterie a naposledy připojíme svorku k takové části startovaného vozidla, která je pevně spojena s blokem jeho motoru, respektive přímo k bloku motoru.
Jak správně dolít autobaterii?
Starší, tzv. údržbové baterie mají ve víku otvory se šroubovacími víčky, které mimo jiné slouží k dolévání autobaterie. Pokud se hladina elektrolytu (roztoku vodícího elektrický proud) nachází pod stanovenou ryskou, je nutné jej doplnit, a to pomocí dolití destilované (!) vody.

Jak testovat baterie?

Měřicí zařízení, které může měřit pouze stav nabití baterie, je vhodné pro testování běžné autobaterie. V ideálním případě se multimetrem naměří klidové napětí asi 12,6V. Pokud napětí klesne pod 12,4 V, baterie by se měla co nejdříve dobít. Trvalý nízký stav nabití poškozuje baterii sulfatací.

By Deirdre Confrey

Similar articles

Jak otestovat kapacitu baterie? :: Jak zjistit sériové číslo Windows 7?
Užitečné odkazy