Domovská stránka > C > Co To Je Vpn?

Co to je VPN?

Zkratka VPN vychází z anglického spojení Virtual Private Network, které můžeme přeložit jako virtuální privátní síť. Virtuální proto, že zajišťuje pomyslné přímé spojení (např. kabelem) s jakýmkoliv počítačem nebo webovou stránkou na světě.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, kterou vpn?

V rámci velkého srovnání a testů jsme jako nejlepší VPN vybrali CyberGhost VPN – přes 7 000 serverů, 90 zemí a za super cenu!
  • Nejlepší VPN roku. CyberGhost VPN. místo. Precizní ochrana a vysoká míra anonymity za vynikající cenu.
  • Skvělá alternativa. NordVPN. místo.
  • Skvělá, ale dražší ExpressVPN. místo.
Jak vypnout VPN na PC?
V počítači defaultně VPN ani proxy není. Ale může se stát, že tam proxy nainstaluje antivir. V tom případě spustit Internet Explorer (opravdu Internet Explorer, ne žádný Chrome ani Edge) a stisknout tlačítko Settings/Internet Options/Connections/LAN Settings a tady, pokud uvidíš nějakou aktivní proxy, ji vypni.

Kdy používat VPN?

Kdy VPN použít

Skrytí vaší skutečné IP adresy a internetového provozu je vhodné zejména při využívání veřejných Wi-Fi sítí, například v kavárnách, na letištích, apod. K nim mohou být připojeni také útočníci, kteří se budou snažit získat vaše data.
Lidé se také ptají, kdo vymyslel vpn?
Kdy byla vynalezena VPN a kdo vynalezl technologii VPN? Historie VPN začíná v roce 1996, kdy zaměstnanec společnosti Microsoft (většina zdrojů uvádí Gurdeep Singh-Pall) začal vyvíjet Peer to Peer Tunneling Protocol (PPTP).

A další otázka, jak zapnout vpn na pc?

Připojení k síti VPN
  1. V Nastavení vyberte Network & internet >VPN.
  2. Vedle připojení VPN, které chcete použít, vyberte Připojení.
  3. Pokud se zobrazí výzva, zadejte svoje uživatelské jméno a heslo nebo jiné přihlašovací údaje.
Jak zjistit VPN adresu?
Jestliže si ve Windows vytvoříte svůj vlastní VPN server, můžete IP adresu tohoto serveru zjistit tak, že do vyhledávacího řádku napíšete CMD, čímž spustíte příkazový řádek, do něhož napíšete ipconfig.

Jak změnit VPN na PC?

Krok za krokem: Jak ve Windows 10 nakonfigurovat síť VPN
  1. Krok 1: Klepněte na Hlavním panelu na tlačítko pro vyhledávání, a do políčka, které se vzápětí zobrazí, zadejte výraz vpn.
  2. Krok 2: Ze seznamu nabízených položek vás bude zajímat položka Změnit virtuální privátní sítě (VPN).
Jakou VPN zdarma?
Ze jedničku v tomto segmentu lze označit Turbo VPN – aplikaci, která nabízí VPN zdarma a bez limitů bez jakýchkoli „ale". Jako hlavní vlastnosti můžeme jmenovat: Jedna z nejrychlejších sítí VPN. Automaticky se připojí, pokud jsou k dispozici sítě s vyšší rychlostí.

A další otázka, kde koupit vpn?

Tuto funkci nabízí ProtonVPN a NordVPN. Ne všechny nabízejí VPN i pro routery a webové prohlížeče. Naleznete je u PureVPN, ExpressVPN, CyberGhost a NordVPN. VyprVPN nabízí pouze VPN pro routery, nikoliv pro prohlížeče, naopak Zenmate a OVPN, nabízejí jen rozšíření pro webové prohlížeče.

By Aurore

Jakou VPN pro Android? :: Jak zjistím že mám SSD disk?
Užitečné odkazy