Domovská stránka > C > Co Je To Standardizovaný Dotazník?

Co je to standardizovaný dotazník?

Standardizovaným dotazníkem se rozumí dotazník, který má pevnou strukturu otázek a ve většině případů byla ověřena jeho platnost pro zkoumaný problém u výběrové skupiny respondentů (např. standardizovaný dotazník Světové zdravotnické organizace kvality života WHOQOL).

Přečtěte si více

Související článek

Jak se dělá dotazník?

Otázky by měly být co nejkratší, měly by se týkat reálných, nikoli hypotetických situací a každá otázka by měla být pouze jedna.

Můžete se také zeptat, co znamená požadavek reprezentativnosti statistického vzorku?

Reprezentativnost vzorku souvisí s velikostí daného vzorku (čím více lidí z populace se zúčastní, tím větší pravděpodobnost máme, že bude dobře reprezentovat populaci). Nicméně vztah mezi velikostí a reprezentativitou není přímočarý. Více než velikost vzorku má vliv metoda výběru tohoto vzorku.
Následně, co je to základní soubor?
Populace (neboli základní soubor) je soubor nějakých prvků (statistických jednotek), o kterém chceme statistickými metodami něco vypovídat. Je to tedy množina všech teoreticky možných objektů (např. jedinců) v uvažované problémové situaci. Definuje se výčtem nebo pomocí zvolené vlastnosti.

Co je longitudinální studie?

Longitudinální výzkum (někdy také longitudinální studie) je metoda empirického výzkumu, při které je určitý jev nebo vzorek populace zkoumán po určité časové období, v některých případech až po několik desetiletí.
Kdy je korpus reprezentativní?
Obecně lze říci, že korpus je vzhledem k jazyku (resp. k jeho části, např. jazyku psanému) reprezentativní, obsahuje-li v dostatečném množství texty všech jeho variet. Odpovídají-li navíc poměry mezi varietami v korpusu jejich poměrům v reálném úzu, jedná se zároveň o korpus vyvážený právě z hlediska užívání.

Související článek

Jak vytvořit online dotazník zdarma?

Můžete vytvořit online průzkum. S oblíbeným nástrojem pro průzkumy lze splnit i ty nejnáročnější požadavky uživatelů. Vyberte si z předpřipravených šablon nebo si vytvořte vlastní. Získejte odpovědi od své cílové skupiny.

Lidé se také ptají, co je to sample rate?

) definuje počet vzorků za jednotku času (obvykle za 1 sekundu) načítaných ze spojitého analogového signálu při jeho přeměně na diskrétní signál.
Lidé se také ptají, co je to sampl?
Samplování (vzorkování) je práce se zvukovými vzorky – samply. Jedná se o převzetí zvuku nebo části zvukové nahrávky, vzorku, a její znovuvyužití pro hudební nástroj nebo součásti jiné nahrávky. Tuto činnost většinou provádí sampler – hudební nástroj realizovaný jako hardware nebo počítačový program.

Co je vzorkování signálu?

Vzorkování obecně znamená odběr vzorků materiálu, například za účelem zjištění jeho kvality. Vzorkování signálu je proces jeho diskretizace v časové oblasti.
Co to je Operacionalizace?
Operacionalizace v sociálních vědách je procedurou překládání pojmů z teoretického do observačního jazyka. Je procesem rozvinutí specifických výzkumných procedur (operací), které vyústí v empirickém pozorování daných abstraktních konceptů v reálném světě.

Co je to výběrový soubor?

Výběrový soubor je ten soubor, pro který získáváme při výzkumu data. Výběrový soubor je podmnožinou základního souboru, který například sleduje určitou populaci v určeném časovém úseku. Výběrový soubor již nezahrnuje celou populaci, ale jen její část.

By Christine Orielley

Similar articles

Jak poznám že mě někdo sleduje na Facebooku? :: Co je to kvótní výběr?
Užitečné odkazy