Domovská stránka > J > Jak Zjistit Operační Systém Mac?

Jak zjistit operační systém Mac?

V nabídce Apple  v rohu obrazovky vyberte možnost O tomto Macu. Měli byste tady vidět název systému macOS, například macOS Monterey nebo macOS Big Sur, následovaný číslem verze. Pokud potřebujete znát také číslo sestavení, zobrazíte ho kliknutím na číslo verze.

Přečtěte si více

Související článek

Jak aktualizovat systém Windows 7?

Systém Windows 7 je možné spustit pomocí Windows 7Zvolte Start.

Následně, co je to macos?

macOS (anglická výslovnost [ˌmækouˈes], česká [mek os]; ve verzi 7.5–9.2 Mac OS, ve verzi 10.0–10.7 Mac OS X, ve verzi 10.8–10.12 OS X) je operační systém pro počítače Macintosh společnosti Apple. Apple Inc. Systém Mac OS byl uveden s prvním počítačem Macintosh v roce 1984.
Následně, proč mi nejde aktualizovat mac?
Zkontrolujte, jestli nemáte zastaralý nebo upravený software

Nebo se snažíte nainstalovat starší verzi iOS (tzv. downgrade). Chcete-li zařízení obnovit na nejnovější verzi softwaru, použijte režim zotavení na iPhonu nebo režim zotavení na iPadu. Pokud se chybová zpráva zobrazuje i nadále, kontaktujte podporu Apple.

Můžete se také zeptat, jak zjistit parametry macbook?

Nejsnadnější cesta je otevřít Nastavení -> Obecné -> Informace -> Model a kliknout na řádek, který okamžitě zobrazí informace o modelu v zmíněném tvaru Axxxx.
Následně, jak identifikovat macbook pro?
Určení modelu MacBooku Pro
  1. Najděte sériové číslo vytištěné na spodní straně Macu vedle informací o shodě s předpisy.
  2. Na původní krabici může být uvedené i číslo dílu Apple, například MLH12xx/A (kde „xx" je proměnná, která se liší v závislosti na zemi a oblasti).

Související článek

Jak zjistit co je na SD kartě?

Pokud na domovské obrazovce stisknete tlačítko nabídky, vyberte nastavení z nabídky. To se může jmenovat jinak, například Paměť telefonu nebo podobně. Zde se zobrazuje celkové a volné místo ve vnitřní paměti telefonu.

Můžete se také zeptat, jak získat staré verze systému macos?

Stažení macOS na Mac pomocí Safari

Po stažení instalačního programu z App Storu se instalační program automaticky spustí. Safari stáhne následující starší instalační programy jako bitovou kopii disku pojmenovanou InstallOS. dmg nebo InstallMacOSX. dmg.
Kde stáhnout systém macOS?
Mezi nejjednodušší možnost patří samotný instalátor stáhnout přímo z App Storu, u starších verzí macOS pak přímo ze stránek Applu, které jsou určené pro vývojáře. Níže naleznete seznam, pomocí kterého lze jednoduše stáhnout operační systémy pro jablečné počítače, a to od OS X Yosemite 10.10 až po macOS 11 Big Sur.

A další otázka, jak zkontrolovat macbook?

Spuštění Apple diagnostiky
  1. Zapněte Mac a během spouštění počítače držte stisknuté tlačítko napájení.
  2. Tlačítko uvolněte, až se otevře okno s možnostmi spuštění, které obsahuje ikonu ozubeného kola s názvem Možnosti.
  3. Na klávesnici stiskněte kombinaci kláves Command (⌘)-D.
Kdy bude nový macOS?
Poslední verze macOS Catalina s označením 10.15.7 byla vydána v květnu roku 2021.

Když to vezmeme v úvahu, co je to big sur?

Big Sur je region na pobřeží amerického státu Kalifornie. Rozprostírá se na území Monterey County a San Luis Obispo County. Je dlouhý zhruba 140 km od Carmel River na severu po San Carpóforo Canyon na jihu a široký cca 30 km od Tichého oceánu na západě po Santa Lucia Range na východě.

By Pavior Lafantano

Similar articles

Proč si koupit Mac? :: Jak vypadá IP adresa?
Užitečné odkazy