Domovská stránka > J > Jak Si Aktualizovat Ovladače?

Jak si Aktualizovat ovladače?

Aktualizace ovladače zařízení

Vyberte příslušnou kategorii, aby se zobrazily názvy zařízení, a pak klikněte pravým tlačítkem na název zařízení (nebo ho stiskněte a podržte), které chcete aktualizovat. Vyberte Vyhledat automaticky aktualizovaný software ovladače. Vyberte Aktualizovat ovladač.

Přečtěte si více

Související článek

Jak aktualizovat systém Windows 7?

Systém Windows 7 je možné spustit pomocí Windows 7Zvolte Start.

A jak najít chybějící ovladače?

To se dá zjistit několika způsoby:
  1. Zařízení nebo komponent vizuálně prohlédneme a opíšeme si výrobce, typ zařízení případně revizi produktu.
  2. Použijeme specializovaný software zjišťující informace o hardwaru.
  3. Zjistíme si ID hardwaru a podle kódu vyhledáme zařízení v databázi.
Následně, jak stáhnout aktuální ovladače?
Driver Booster 2.2 – freeware

Jeden z nejlepších programů pro odhalení a doporučení nových ovladačů v počítači. Po spuštění analyzuje všechny v systému přítomné ovladače a porovná je s verzemi ve své databázi. Pokud najde novější verzi, automaticky ji nabídne ke stažení a následné instalaci.

Pokud jde o toto, jak zjistit ovladač notebooku?

Nejjednodušším způsobem je zadat do vyhledávače od Googlu (ne seznam) právě název notebooku, značkové PC sestavy nebo komponentu a za název dopsat "drivers". Google většinou nabídne hned mezi prvními odkaz na oficiální stránky výrobce, kde se stačí proklikat do sekce ovladačů (drivers).
Jak zjistit verzi ovladače grafické karty?
Výrobce a typ karty je vidět v Display/Zobrazení a uvidíte tam i verze ovladačů, které máte aktuálně v počítači. Mimo to můžete ve Windows ještě vyvolat Device Manager/Správce zařízení (ve Windows 10 třeba pod menu co vyvoláte kliknutím pravým tlačítkem na Start) a rozbalit Grafické adaptéry/Dosplay Adapters.

Související článek

Jak aktualizovat drivery?

Stiskněte a podržte název zařízení, které chcete aktualizovat, a poté vyberte příslušnou kategorii pro zobrazení názvů zařízení. Vyhledejte aktualizovaný software ovladače. Vyberte ovladač, který chcete aktualizovat.

Někdo se také může ptát, jak zdarma aktualizovat ovladače?

Jak na aktualizace ovladačů zdarma
  1. DriverEasy. Jedná se o aplikaci, jež po nainstalování naskenuje váš počítač a vyhledá neaktuální ovladače, které poté můžete jednotlivě nainstalovat.
  2. GIGABYTE APP Center.
  3. Asus EZ Update.
  4. MSI Live Update.
  5. ASRock Live Update & App Shop.
Někdo se také může ptát, jak aktualizovat driver grafické karty?
Stačí jen:
  1. otevřít Správce zařízení - třeba přes kontextové menu ikony Tento počítač otevřené kliknutím pravého myšítka - volby Spravovat a odkliknutí položky Správce zařízení;
  2. vyhledat položku Grafické adaptéry;
  3. vybrat požadovanou grafickou kartu;
  4. vyvolat pravým myšítkem kontextové menu a zvolit Aktualizovat ovládač;

Navíc, jak aktualizovat gpu?

Chcete-li dosáhnout co nejlepšího výkonu hardwaru, doporučujeme ovladače grafické karty (GPU) aktualizovat. V operačních systémech Microsoft Windows lze většinu ovladačů hardwaru nainstalovat z webu společnosti Dell Ovladače a soubory ke stažení nebo prostřednictvím služby Windows Update.
Jak zjistit neznámé zařízení?
Ve Správci zařízení klikněte pravým tlačítkem myši na neznámé zařízení a z nabídky vyberte »Vlastnosti«. Přejděte na záložku »Podrobnosti« a v části »Vlastnost« se otevře seznam. Ve většině případů najdete požadované informace pod vlastností »ID hardwaru«.

A kam nainstalovat ovladače?

Nejjednodušší způsob instalace ovladačů je nechat to na integrované databázi Windows, případně jejich aktuálnější verzi z internetu prostřednictvím Windows Update. Windows se při své instalaci pokusí vyhledat příslušné soubory na instalačním médiu, případně je stáhne po zapnutí automatických aktualizací.

By Augustina Osterhout

Similar articles

Jak stáhnout ovladače z PC? :: Jak otevřít port?
Užitečné odkazy