Domovská stránka > C > Co To Je Chipset?

Co to je chipset?

Čipová sada (chipset) je hlavní logický integrovaný obvod základní desky. Jeho úkolem je řídit komunikaci mezi procesorem a ostatními zařízeními. V obvodech čipové sady jsou integrovány řadiče těchto zařízení, které řídí jejich činnost pomocí řídících signálů, jež se přenášejí po sběrnici (vodivé propojení).

Přečtěte si více

Související článek

Jaký chipset vybrat?

Nejlepší poměr cena/výkon pro hry, domácí video a 3D grafiku nabízejí modely B250 a H170/H270.

A další otázka, jaký procesor do základní desky?

Vyberte si stranu – Intel nebo AMD

První dílek skládanky, kterou musíte při výběru základní desky vyřešit je. Jaký procesor použijete? Klíčovými hráči jsou Intel a AMD, kteří mají široký sortiment procesorů počínaje nižší třídou přes střední až po špičkové procesory zaměřené na vysoké přetaktování.
A další otázka, jak vybrat základní desku alza?
Při výběru základní desky (anglicky motherboard) je důležité věnovat pozornost zejména typu socketu základní desky, formátu a čipové výbavě. Právě tyto parametry patří mezi nejdůležitější a zajišťují kompatibilitu desky s procesorem, rozšiřujícími kartami i dalšími komponenty.

Jakou značku základní desky?

Co se tedy týče hlavních výrobců základních desek ATX pro desktopové počítače, máme tu celkem 5 hlavních: velkou čtyřku ASRock, Asus, Gigabyte, MSI a pak Biostar.
Jak zjistit zatížení procesoru?
To lze zařídit pomocí tří kliknutí. Nejprve klikněte pravým tlačítkem myši na prázdné místo na hlavním panelu. Z kontextové nabídky vyberte volbu »Spustit Správce úloh«. V okně, které se objeví, zvolte kartu »Výkon«, kde můžete vidět využitou paměť a zatížení procesoru.

Lidé se také ptají, jak vytížit procesor?

Max CPU 1.0

Max CPU je nástroj pro zjištění maximálního zatížení CPU jednotek. Program není třeba instalovat, jedná se o přenosnou verzi, kterou stačí spustit. Uživatel si zvolí jednotky, které chce zatížit. Příkazem k potvrzení program začne konat svou práci - maximalizuje zatížení jednotlivých procesorů.
Lidé se také ptají, jak zkontrolovat výkon počítače?
Windows mají vestavěné nástroje pro sledování a kontrolu výkonu počítače – mnoha uživatelům dobře známý Správce úloh. Obojí se s ním nezajišťuje ale úplně snadno. Nejjednodušší alternativou je bezplatný nástroj SysGauge, který je nyní k dispozici ve verzi 6.5.

Co to je frekvence procesoru?

Frekvence, neboli takt procesoru, je udáván v gigahertzech. Tedy udává, kolik se uděje cyklických dějů (výpočtů) za jednu sekundu. Větší frekvence znamená vyšší výkon procesoru.
Jak otestovat PC?
Pomůže vám v tom program HWiNFO, který je nyní k dispozici v nové verzi 6.22 a který rozpozná nejnovější komponenty. Můžete tak podrobně zjistit, jakým hardwarem disponuje váš počítač. Freeware vám poskytne nejdůležitější informace bez ohledu na to, zda se jedná o typ procesoru, grafické karty nebo pevného disku.

Jak změřit výkon?

Obecně lze činný výkon měřit pomocí přístrojů označovaných jako wattmetry, které mohou fungovat buď elektromechanicky, nebo elektronicky. Jalový výkon lze měřit wattmetrem, u kterého je na napěťovou svorku připojené napětí fázově posunuto o π/2.

By Armallas

Jak zjistit jakou mám grafickou kartu Windows 10? :: Jak zjistit verzi opery?
Užitečné odkazy