Domovská stránka > J > Jak Zjistit Informace O Pc Windows 10?

Jak zjistit informace o PC Windows 10?

Vyhledání informací o operačním systému ve Windows 10
  1. Vyberte tlačítko Start > Nastavení > Systém > O systému .
  2. V části Specifikace zařízení > Typ systému se podívejte, jestli máte 32bitovou nebo 64bitovou verzi Windows.
  3. V části Specifikace Windows zjistíte edici a verzi Windows spuštěnou na vašem zařízení.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

Když to vezmeme v úvahu, jak zjistím jakou mám grafickou kartu v počítači?

Start → spustit → dxdiag → zobrazení → název grafické karty

Otevřete hlavní nabídku start a do vyhledávacího pole napište správce zařízení. Poté klikněte na šipku u řádku Grafické adaptéry a název vaší grafické karty je na světě.
Jak zjistit zatížení procesoru?
To lze zařídit pomocí tří kliknutí. Nejprve klikněte pravým tlačítkem myši na prázdné místo na hlavním panelu. Z kontextové nabídky vyberte volbu »Spustit Správce úloh«. V okně, které se objeví, zvolte kartu »Výkon«, kde můžete vidět využitou paměť a zatížení procesoru.

Lidé se také ptají, jak zkontrolovat výkon počítače?

Windows mají vestavěné nástroje pro sledování a kontrolu výkonu počítače – mnoha uživatelům dobře známý Správce úloh. Obojí se s ním nezajišťuje ale úplně snadno. Nejjednodušší alternativou je bezplatný nástroj SysGauge, který je nyní k dispozici ve verzi 6.5.
Lidé se také ptají, co je to rychlost procesoru?
Hodinový takt (anglicky clock rate) je v informatice obvykle označení frekvence, na které běží počítačový čip, například CPU nebo GPU (ať už jedno- nebo vícejádrový). Používá se jako indikátor rychlosti procesoru, která se měří v hodinovém cyklu za sekundu nebo jeho ekvivalent (SI jednotka) Hertz (Hz).

Související článek

Kolik GB má Windows 11?

K dispozici jsou 4 gigabajty.

A jak zjistit palce monitoru?

Úhlopříčka displeje představuje vzdálenost mezi levým spodním a pravým horním rohem displeje. Úhlopříčka displeje se zpravidla udává v palcích, přičemž 1" = 2,54 cm.
Jak zjistit co mám za základní desku?
Stačí stisknout kombinaci [Windows] + [R] a zadat příkaz »cmd«. Otevře se okno příkazového řádku systému Windows. Do příkazového řádku zadejte příkaz »wmic baseboard get product, manufacturer, version, serialnumber« a stiskněte klávesu [Enter].

A jak zjistit výkon zdroje?

Pokud chci zjistit maximální výkon zdroje, půjdu se podívat na štítek, když chci ale zjistit výkon zdroje, měřím wattmetrem. Pokud máš opravdu 300W zdroj obstaral bych si co nejdříve silnější, dle kalkulátoru od mmmartina a rozhodně jiné značky, než EuroCase. Jako minimum bych doporučil značku Fortron.
Jak vybrat zdroj Alza?
Jak už bylo zmíněno dříve, zdroj má nejvyšší efektivitu okolo 50% zatížení. Při plánovaném maximálním výkonu například 250 W je tedy vhodné pořídit zdroj s výkonem 500 W. Nejlépe opatřený některou z vyšších certifikací (80 Plus Silver, Gold...). Na toto pravidlo je dobré myslet i při výběru zdroje do kancelářského PC.

Jak zjistit že je spatny zdroj v PC?

Malý test na zjištění zda je Váš zdroj v PC v pořádku. Jednoduše překlenete na konektoru, který se zapojuje do základní desky - zelený a černý drát. Zapojíte zdroj do klasické sítě. Pokud se rozběhne ventilátor měl by být váš zdroj v pořádku.

By Magdalena Hipsher

Similar articles

Jak se označuje procesor? :: Co znamená SSHD disk?
Užitečné odkazy