Domovská stránka > J > Jak Najít Komponenty V Notebooku?

Jak najít komponenty v notebooku?

První možný způsob zjištění z jakých komponent se počítač skládá (Z čeho se skládá stolní počítač, Z čeho se skládá notebook) je vizuální prohlédnutí zařízení. U notebooků a značkových PC sestav hledáme hlavní štítek s popisem. Po nalezení hlavního štítku si můžeme informace o PC také vyhledat na internetu.

Přečtěte si více

Související článek

Jak najít ovladače?

Ovládací panely obsahují správce zařízení. Ve Správci zařízení klikněte pravým tlačítkem myši na zařízení a z místní nabídky vyberte možnost Vlastnosti. V rozevíracím seznamu vyberte ID hardwaru.

Můžete se také zeptat, jak zjistím co mám v pc za procesor?

Stisknutím kombinace kláves CTRL + SHIFT + ESC otevřete Správce úloh. Vyberte kartu výkon a podívejte se, kolik jader a logických procesorů váš počítač používá.
Jak zjistit informace o PC Windows 10?
Vyhledání informací o operačním systému ve Windows 10
  1. Vyberte tlačítko Start > Nastavení > Systém > O systému .
  2. V části Specifikace zařízení > Typ systému se podívejte, jestli máte 32bitovou nebo 64bitovou verzi Windows.
  3. V části Specifikace Windows zjistíte edici a verzi Windows spuštěnou na vašem zařízení.

Jak zjistit motherboard?

Stačí stisknout kombinaci [Windows] + [R] a zadat příkaz »cmd«. Otevře se okno příkazového řádku systému Windows. Do příkazového řádku zadejte příkaz »wmic baseboard get product, manufacturer, version, serialnumber« a stiskněte klávesu [Enter].
Navíc, jak zjistit chyby v počítači?
Zvolte "Ovládací panely | Nástroje pro správu" a spusťte nástroj "Diagnostika paměti Windows". Otevře se nové okno, v něm zvolte "Vyhledat problémy při příštím spuštění počítače". Poté ukončete všechny programy a restartujte počítač.

Související článek

Jak zapnout klávesnici na notebooku HP?

Pokud má váš notebook podsvícenou klávesnici, můžete ji zapnout nebo vypnout stisknutím klávesy F5 nebo F4. Může být nutné současně stisknout funkční klávesu.

A co všechno je v počítači?

Mezi součásti vlastního PC patří:
  • skříň se zdrojem.
  • CPU – procesor.
  • Motherboard – základní deska.
  • RAM – oparační paměť
  • karty – grafická, síťová, příp. TV, zvuková
  • HDD – pevný disk.
  • další vybavení, jako např. disketová mechanika (FDD), CD/DVD mechanika (CD/DVD ROM), modem.
A další otázka, jak zjistit co mám za monitor?
Vyberte kartu Displej a vyhledejte možnost Upřesnit nastavení zobrazení dole nebo napravo. Poté na něj klikněte a na následující obrazovce otevřete rozevírací nabídku Vybrat zobrazení. V tomto seznamu vyberte sekundární displej nebo externí monitor. Na monitoru se zobrazí značka a číslo modelu.

Jak zjistit výkon procesoru?

K získání rychlého přehledu o přibližném výkonu daného komponentu můžete využít stránek passmark.com. Do vyhledávače google napište název komponentu, například I5 4670K a připište passmark. Zjistíte, jak si stojí procesor I5 4670K v tomto benchmarku oproti například procesoru G2020.
Jak zkontrolovat procesor?
To, zda procesor, počítač, celý systém a komponenty fungují spolehlivě, může ale ověřit pomocí zátěžového testu. Pro toto testování použijte například volně dostupný program CPU Stability Test. Stačí rozbalit ZIP soubor do libovolného adresáře a spustit tento nástroj.

A kde zjistíte typ vašeho procesoru?

Pokud na počítači používáte systém Windows 7, zjistíte snadno typ procesoru přes Ovládací panely v nabídce Start. V Ovládacích panelech klikněte na »Systém a zabezpečení« a dále na »Systém|Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru«. Kromě rychlosti se zobrazí i přesný typ procesoru.

By Lilah Poitevint

Similar articles

Jak zjistit informace o grafické kartě? :: Jaký je rozdíl mezi tabletem a Ipadem?
Užitečné odkazy