Domovská stránka > C > Co Je To Anonymous?

Co je to Anonymous?

Anonymous je anonymní a na sobě nezávislé nehierarchické hnutí, které se do povědomí internetových komunit začalo dostávat v roce 2003 na základě automaticky generované přezdívky přispěvatele na stránkách 4chan.org.

Přečtěte si více

Související článek

Kdo financuje Anonymous?

Hackerské hnutí vyslalo poslední varování společnostem, které stále podnikají v Rusku. Jsou mezi nimi mobilní operátor, letecká společnost, výrobce počítačů a banka. Tyto společnosti se podílejí na financování ruské vojenské kampaně.

Kolik procent trestných činů spojených s internetem se policii podaří objasnit?

Policie ČR od r. 2011 sleduje počet trestných činů spáchaných v kyberprostoru (zejm. v síti Internet). V uvedeném období je zaznamenán trend setrvalého nárůstu evidovaných případů kybernetické kriminality (od 1 502 trestných činů v roce 2011, do 8 417 trestných činů v roce 2019).
Můžete se také zeptat, co to je kybernetická bezpečnost?
Co to je kybernetická bezpečnost? Kybernetická bezpečnost zahrnuje činnosti nezbytné k ochraně sítí a informačních systémů, uživatelů těchto systémů a dalších osob dotčených kybernetickými hrozbami.

Jak zkontrolovat počítač?

Zkontrolovat výkon a stav zařízení v Zabezpečení Windows
  1. Do vyhledávacího pole na hlavním panelu zadejte Zabezpečení Windows a pak v seznamu výsledků vyberte odpovídající položku.
  2. Výběrem Výkon a stav zařízení zobrazíte sestavu o stavu.
Lidé se také ptají, jak zkontrolovat viry?
Ve většině případů si vystačíte s bezplatnou aplikací od seriózního antivirového vývojáře. Například Avast Mobile Security pro Android vás ochrání před viry, malwarem a spywarem. Také testuje aplikace na přítomnost trojských koní a jiných infekcí.

A další otázka, co se zavirovanym pocitacem?

Proveďte aktualizaci operačního systému, všech nainstalovaných aplikací (především Adobe Flash player a Reader, Java, prohlížeče), antiviru a vyčištění / odvirování počítače. V případě potíží s vyčištěním počítače, prosím, zkontaktujte odborný servis.
Z jaké země jsou Anonymous?
Celosvětová hackerská skupina vystupující pod názvem Anonymous vyhlásila ruské vládě kybernetickou válku hned 24. února, tedy v den, kdy Rusko napadlo Ukrajinu.

Kdo financuje Anonymous?

Hackerské hnutí Anonymous vyslalo v noci poslední varování světovým firmám, které zatím neukončily podnikání v Rusku. Mezi nimi jsou třeba mobilní operátor Deutsche Telekom, aerolinky Emirates, výrobce počítačů Acer nebo Raiffeisenbank a další. Firmy se podle hnutí účastní financování ruské vojenské kampaně.
Odkud je maska Anonymous?
Symbolem Anonymous je maska s obličejem Guye Fawkese z komixu V jako Vendeta a vlastní vlajka Anonymous. K příslušnosti k hnutí Anonymous stačí jen prohlášení. Tedy každý, kdo o sobě prohlásí "Jsem Anonymous", je členem.

Někdo se také může ptát, kde nahlásit počítačovou kriminalitu?

Dne byl na internetových stránkách policie spuštěn provoz on-line formuláře umožňující jednoduše hlásit závadový obsah a aktivity na internetu. Jeho prostřednictvím je možné jednoduše podávat hlášení o závadovém obsahu či chování na internetu, které má charakter kyberkriminality.

By Land Lesieur

Jak zjistit hash souborů? :: Co to je hackerský útok?
Užitečné odkazy