Domovská stránka > J > Jak Vypadá Těhotenský Průkaz?

Jak vypadá těhotenský průkaz?

V těhotenské průkazce by určit neměly chybět nacionálie pacientky, včetně rodného čísla a kódu zdravotní pojišťovny, informace o jejím předchorobí a předchozích těhotenstvích, termín porodu dle posledních měsíčků či dle ultrazvukového vyšetření ve 12. týdnu těhotenství.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vypada SIM karta?

Karta micro-SIM má rozměry 12 x 15 x 0,76 mm, zatímco standardní SIM karta má rozměry 15 x 25 x 0,76 mm. Evropský institut pro telekomunikační normy vytvořil standard pro micro-SIM koncem roku 2003 a jeho počátky lze spatřovat již v roce 1998.

Můžete se také zeptat, co znamenají zkratky v těhotenské průkazce?

V těhotenské průkazce najdete kvůli stručnosti zápisu mnoho lékařských zkratek. V tomto článku najdete jejich vysvětlení.
...
Zkratky v těhotenské průkazce.
ZkratkaAnglickyČesky
SFspona stydká (symfýza)
SAG (GBS)streptococcus agalactiae, test na přítomnost streptokoků skupiny B v pochvě
SCsectio caesareacísařský řez
Jak vyplnit těhotenskou průkazku?
Vzhled se může lišit, obsah všech průkazek je ale prakticky stejný. Při vystavení vám do ní lékař vyplní osobní údaje, kontaktní osobu, číslo pojišťovny, zaměstnání. Najdete zde datum poslední menstruace (PM), termín porodu (TP) dle poslední menstruace i ultrazvukového vyšetření (UZ).

Následně, kdy se chodí na ekg v těhotenství?

Měření probíhá od 20. týdne těhotenství, kdy jsou plod i jeho srdíčko dostatečně vyvinuty," vysvětluje Radek Martinek. Pro vědce je projekt velkou výzvou. „Technologie současně s EKG plodu měří i EKG matky, její srdeční činnost je totiž mnohonásobně silnější," říká vědec.
Navíc, kdy se jedná o předčasný porod?
Předtermínový nebo předčasný porod nastává tehdy, kdy k němu dojde před dokončením 37. týdne těhotenství. Nedonošenci se dělí na velmi nezralé (pod 1000g), středně nezralé (do 1500g), nezralé (mezi 1500-2500g).

Související článek

Jak vypadá SSD disk?

M.2 má na jedné straně čipy, na druhé štítek a na jednom konci zlaté kontakty. Některé disky M.2 se instalují stejným způsobem.

Pokud jde o toto, co se dělá na prvnim screeningu?

Prvním krokem prvotrimestrálního screeningu je odběr krve, který provádíme při prvním vyšetření v rámci těhotenské poradny nejčastěji v 10. týdnu těhotenství. V krvi laboratorním rozborem zjišťujeme koncentraci tzv. biochemických markerů, tedy látek, jejichž hodnoty mohou poukazovat na míru rizika vývojové vady.
A další otázka, jaké testy se dělají v těhotenství?
Gynekologická prohlídka probíhá vnitřním ultrazvukovým (sonografickým) vyšetřením při každé návštěvě, v prvním trimestru se dělá vždy také kolposkopie (vyšetření děložního čípku) a onkologická cytologie (metoda odhalující přednádorové a nádorové stavy děložního čípku). První velký screening se provádí po 12.

Navíc, jak se vyznat v tydnech těhotenství?

Cílem výpočtu není stanovení toho, kdy došlo k oplodnění (předpokládá se, že k němu došlo 14 dní po začátku menstruace), ale určení předpokládaného termínu porodu. Těhotenství počítané od prvního dne poslední menstruace trvá zhruba 40 týdnů, předpokládaným termínem porodu je poslední den 40. týdne těhotenství.
Co znamenají zkratky na ultrazvuku?
Zkratky jsou seřazeny abecedně.
...
Zkratky z ultrazvuku.
ZkratkaAnglickyČesky
CRLcrown to rump lengthdélka plodu od temene ke kostrči
CVSchorionic villus samplingodběr vzorků choriových klků
Doppler ACMměření průtokové rychlosti krve v mozku plodu
Doppler AUměření průtokové rychlosti krve v pupečníkové cévě

Pokud jde o toto, co znamená zkratka pph?

Vím s jistotou jen to „PPH" - poloha hlavičkou dolů.

By Toshiko Snellings

Similar articles

Co znamená NT v Tehotenskej Knizke? :: Jak nastavit Cerny Word?
Užitečné odkazy