Domovská stránka > C > Co Je To Wsdl?

Co je to WSDL?

WSDL (Web Services Description Language) je jazykem pro popis funkcí, jež nabízí tzv. webová služba, a dále pro popis vstupů a výstupů těchto funkcí (jinými slovy, co webová služba poskytuje a jak si o to říci). Jelikož webová služba v principu komunikuje protokolem SOAP, WSDL zpravidla popisuje SOAP komunikaci.

Přečtěte si více

Jak volat webovou službu?

Webové služby mohou být volány prostřednictvím POST nebo GET metod protokolu HTTP ve spojení s protokolem SOAP. SOAP (Simple Object Access Protocol) slouží pro vzdálené volání procedur. Jedná se o specifikaci vytvořenou skupinou společností, mezi které se řadí i Microsoft a DevelopMentor.
Lidé se také ptají, co je to soap?
SOAP (původně Simple Object Access Protocol) je protokolem pro výměnu zpráv založených na XML přes síť, hlavně pomocí HTTP. Formát SOAP tvoří základní vrstvu komunikace mezi webovými službami a poskytuje prostředí pro tvorbu složitější komunikace.

Lidé se také ptají, co je to webová služba?

Webová služba je softwarová komponenta systému orientovaného na služby (SOA) umožňující interakci dvou strojů na síti. Je popsána ve strojově zpracovatelném formátu, konkrétně WSDL.
A další otázka, jak funguje soap?
SOAP umožňuje zaslání XML zprávy mezi dvěma aplikacemi a pracuje tedy na principu peer-to-peer. Zpráva je jednosměrný přenos informace od odesílatele k příjemci, ale díky kombinování několika zpráv můžeme pomocí SOAPu snadno implementovat běžné komunikační scénáře.

Co to je rest?

Representational state transfer (REST) je cesta jak jednoduše vytvořit, číst, editovat nebo smazat informace ze serveru pomocí jednoduchých HTTP volání. REST (Representational State Transfer) – je architektura rozhraní, navržená pro distribuované prostředí.
Co je to REST API?
REST API je specifický, velmi oblíbený druh API. Vyniká zejména svou jednoduchostí a čitelností. API zajištuje funkci „rozhraní" pro předávání dat mezi dvěma či více aplikacemi. REST k tomuto obecnému mechanizmu dodává sadu doporučení a omezení, které když API dodržuje, tak se může nazývat REST API.

Co to je Endpoint?

Endpointy jsou funkce, dostupné skrze API, které provádí několik akcí, jakými jsou například získávání příspěvků nebo vytvoření nového uživatele. Mohli bychom říci, že endpoint spouští proceduru, která provádí určitý úkol. Tyto endpointy jsou závislé na předaných parametrech.
Navíc, jak na api?
Jak API funguje

Externí stránka nebo aplikace, se kterou se chcete propojit, poskytuje kompletní seznam funkcí a popis dat, s nimiž lze pracovat. Popis je součástí dokumentace poskytovatele API. Na vás je, určit si, co všechno chcete z externí aplikace získávat nebo naopak, co budete do aplikace posílat.

A co je open api?

Swagger (OpenAPI) je specifikace nezávislá na jazyce pro popis REST rozhraní API. Umožňuje počítačům i lidem pochopit možnosti REST rozhraní API bez přímého přístupu ke zdrojovému kódu. Hlavními cíli jsou: Minimalizujte množství práce potřebné k připojení oddělených služeb.

By Quarta Allard

Jak si upravit widgety? :: Čím se zabývá firma Microsoft?
Užitečné odkazy