Domovská stránka > C > Co Je To Kartodiagram?

Co je to Kartodiagram?

Kartodiagram (někdy též diagramová mapa) je grafické znázornění statistických dat buď metodou bodovou, čárovou a nebo plošnou používané v geografii a kartografii. Kromě diagramových znaků mohou být v mapě znázorněny také prvky topografického obsahu (vodní síť, administrativní hranice).

Přečtěte si více

Co je to Ishikawa?

Ishikawa diagram je jednoduchou metodou, která slouží k systematickému hledání příčin určitého problému. Jedná se o grafickou pomůcku, která ve spojení se strukturovaným brainstormingem pomáhá shromáždit a utřídit myšlenky jednotlivce nebo týmu.
Co jsou Vennovy diagramy?
Vennův diagram (nazývaný také Eulerův-Vennův diagram) je schematické znázornění všech možných vztahů (sjednocení, průnik, rozdíl, symetrická diference, doplněk) několika (často tří) podmnožin univerzální množiny.

V čem vytvořit myšlenkovou mapu?

Potřebujete-li s žáky rychle vytvořit pojmovou mapu pouze s vkládáním textu, dobrou volbou je online aplikace Bubbl. Nabízí možnost intuitivního vkládání polí, jednoduché formátování textu (editace barvy a velikosti písma) a stažení ve formátu png, jpg nebo html.
Co je to procesní mapa?
Procesní mapa (model)

Procesní mapu lze definovat jako schematické znázornění průběhu procesu jako sledu určitých činností – výsledek mapování procesů. Jedná se o tzv. soubor aktivit a činností pracovníků podniku souvisejících s činností podniku s cílem naplnit podnikatelský cíl.

Kde udělat myšlenkovou mapu?

K vytvoření myšlenkové mapy potřebujete prakticky jenom tužku a papír. Někteří používají specializované počítačové programy nebo online aplikace (stačí zadat do vyhledávače "mind maps", což je oficiální název myšlenkových map). První krok je velmi jednoduchý – doprostřed papíru napište hlavní slovo nebo frázi, tj.
Jak můžeme zapsat algoritmus?
Reprezentace a zápis algoritmů
  • Slovní popis – slovní popis v přirozeném jazyce.
  • Vývojový diagram - grafické znázornění algoritmu, řešení úlohy jednotnými značkami a zkratkami.
  • Strukturogram – Úspornější znázornění algoritmu, kombinace grafického a textového popisu.
  • Datově orientovaný diagram HIPO – (z angl.

Když to vezmeme v úvahu, jak vznikl algoritmus?

Samotný pojem algoritmus vzniknul zhruba o tisíc let později v 9. století našeho letopočtu, a je spojován se jménem perského matematika Abú Abd Alláh Muhammad ibn Músá al-Chwárizmí, který vytvořil systém arabských číslic.
Můžete se také zeptat, jaký je rozdíl mezi kartogramem a kartodiagramem?
Kartogram, někdy choropletová mapa, je jedna z nejpoužívanějších vyjadřovacích metod tematické kartografie. Jde o jednoduchou mapu, v níž je graficky vyjádřena (barvou či rastrem) intenzita jevu ve sledovaném území. Kartogram vyjadřuje relativní hodnoty (na rozdíl od kartodiagramu).

Navíc, jak vytvořit kartogram?

Tabulku označíme, na kartě Vložení klikneme ve skupině Grafy na tlačítko Mapy a zvolíme příkaz Kartogram. Rovnou dojde k vytvoření kartogramu, ve kterém se na mapě zobrazí uvedené státy a jejich plocha se vyplní barvou na barevné škále od nejsvětlejší až po nejtmavší podle číselné hodnoty z tabulky.

By Garret

Jak sestavit diagram? :: Jak vytvořit flow diagram?
Užitečné odkazy