Domovská stránka > C > Co To Znamená?

Co to znamená?

Význam v češtině označuje: to, co slovo, věta nebo text míní, co vyjadřuje čili referent („význam slova les“) závažnost nějaké události, tématu nebo osoby („významné ochlazení“).

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Co je množina bodů?

množinou M všech bodů dané vlastnosti V rozumíme takový geometrický útvar G, jehož body splňují následující dvě podmínky: každý bod útvaru G má danou vlastnost V. každý bod, který má danou vlastnost V, je bodem útvaru G.
Někdo se také může ptát, co je to interval matematika?
Intervaly se v matematice hojně používají a jsou obsaženy v kdejaké definici. Interval je množina bodů, která se ohraničena dvěma krajními body. Dále rozlišujeme otevřené a uzavřené intervaly.

Jak zapsat interval?

" pak označuje množinu reálných čísel mezi 10 a 15, včetně těchto čísel. Délka obou těchto intervalů je 5. Jako oddělovač mezí používáme přednostně „;", protože při oddělovači „," může dojít k záměně s desetinnou čárkou v číslech vyjadřující meze.
Jak pochopit Vennovy diagramy?
Vennův diagram znázorňuje všechny možné vztahy několika množin. Vennův diagram znázorňuje prvky množin jako body v rovině a množiny jako plochy uvnitř křivek. Nejčastěji používané jsou Vennovy diagramy pro dvě a tři množiny, ve kterých jsou množiny znázorněny pomocí kruhů.

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

Co je to uspořádaná dvojice?

Jako uspořádaná n-tice se v matematice označuje uspořádaný seznam konečného počtu n objektů (je proto možné se také setkat s pojmy jako uspořádaná k-tice apod., konkrétní varianty se pak nazývají uspořádané dvojice, uspořádané trojice atd.). Zapisuje se obvykle jako seznam těchto prvků, uzavřený do kulatých závorek.
Co jsou Vennovy diagramy?
Vennův diagram (nazývaný také Eulerův-Vennův diagram) je schematické znázornění všech možných vztahů (sjednocení, průnik, rozdíl, symetrická diference, doplněk) několika (často tří) podmnožin univerzální množiny.

Kolik má množina podmnožin?

k nimž 0 nepatří. Takže začneme množinou, která nemá žádný prvek, náš vzorec říká že podmnožin je 20 = 1, což je pravda, jelikož množina bez prvků má pouze jednu podmnožinu, a to prázdnou.
Co to je kartézský součin?
Kartézským součinem rozumíme množinu všech uspořádaných dvojic takových, že první prvek uspořádané dvojice je prvkem množiny a druhý prvek uspořádané dvojice je prvek množiny .

Co to je přirozené číslo?

Přirozená čísla je množina, která obsahuje kladná celá čísla 1, 2, 3, 4, Tuto množinu obvykle značíme pomocí písmene N se zdvojenou první nožkou, takto: ℕ. Je to z anglického „naturals". Někdy předpokládáme, že množina přirozených čísel obsahuje i nulu.

By Davison

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
  • Co znamená SPF 50?
Jak vytvořit pravdivostní tabulku? :: Jak se počítají množiny?
Užitečné odkazy